The Chosen – säsong 2

Enligt regissören Dallas Jenkins kan vi vänta säsong 2 av filmserien ”The Chosen” till påsken 2021. Man har sedan oktober börjat filma i Utah. Man har fått tillgång till välbyggda kulisser för att filma stads- och Jerusalem-miljöer så entusiasmen i produktionsteamet är stor. Samtidigt får man naturligtvis arbeta hårt för att genomföra filmandet med beaktande av smittoriskerna.

Du kan kolla mycket mer om filmproduktionen på deras Youtube-kanal. Du hittar där ”bakom kulisserna”-videon och vlog-liknande reportage och infosnuttar.

Nyligen var det aktuellt med julmaterial – och The Chosen har gjort en julspecial där också julberättelsen ingå. Det var den videon som sparkade igång projektet och gjorde filmproduktionsbolaget VidAngel intresserade av att vara med.

Projektet med att filma ”The Chosen” finansieras med stödsummor från tusentals ”fans” runt hela världen som bidrar till kommande avsnitt. Vid årskiftet har man fått ihop hela budgeten för säsong 2 och man fortsätter nu att fylla på budgeten för säsong 3. Totalt 7 säsonger planeras.

Säsong 1 har under 2020 setts av ca 73 miljoner tittare (haft 73 miljoner visningar) i appen). Youtube-kanalen har mer än 600.000 prenumeranter och har 44 miljoner visningar. Serien har översatts till mer än 50 språk med text och dessutom dubbad på 7 språk (bl.a. arabiska, kinesiska, hindi m.fl.). Målsättningen är 1 miljard visningar för hela serien med sju säsonger. Man är mycket aktiv med att marknadsföra serien på olika sätt över nätet, men också genom ”merch” dvs T-skjortar, böcker, masker mm. Mer än 150.000 personer har under året bidragit (”paid it forward”) till att finansiera produktion och distribution – och hela säsong 2 är, som sagt, redan finansierad.

Du kan se säsong 1 på Youtube eller (vilket kanske är smidigast) genom att ladda ner appen ”The Chosen” på din telefon. Gratis att titta på – även om du uppmuntras att ge en gåva för att finansiera både produktion och distribution av kommande avsnitt. Och när du är klar med säsong 1 är det bara att se fram emot säsong 2.

Vi får ännu vänta på officiell bekräftelse av release-datum, men filmandet är i full gång och finansieringen är på plats, så just nu går allt enligt plan. Om inte corona slår ut någon av de centrala figurerna så är det inte orimligt att produktionsteamet kan publicera säsong 2 till påsk.

Trackbacks

  1. […] Update febr 21: Säsong 2 kan väntas till påsken. Läs mer om planerna i artikeln: The Chosen – säsong 2 […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: