Pingstkyrkan välkomnar vaccinet

Strax innan jul publicerade Pingstkyrkan i Finland (Suomen Helluntaikirkko) ett uttalande om corona-vaccinet där man konstaterar att det nu ”finns orsak att tacka Gud för de medicinska framstegen och att agera i enlighet med instruktionerna från hälsomyndigheterna”. Inget konstigt med det uttalandet. Det intressanta är att det finns orsak att publicera det eftersom det inte minst på sociala medier förekommer kritiska röster och vaccinmotstånd som också motiverats med hänvisning till bibliska texter. Pingstkyrkans uttalande tar tydligt avstånd från sådana tolkningar och menar att att det är både ansvarslöst och farligt att påstå att det skulle vara mot Bibelns undervisning att ta emot vaccineringen.

Man förtydligar det ytterligare genom att säga att pingstkyrkan vill vara med och begränsa spridningen av corona-viruset genom att följa myndigheternas instruktioner. Därför rekommenderar man att följa begränsningarna av samlingar i pingstkyrkorna så länge det behövs.

Nu när vaccineringarna kommit igång växer hoppet om att kunna få bukt med spridningen av corona och att kunna börja se en gradvis återgång till mer ”normalt liv”. Tidtabellen är beroende av hur snabbt vaccineringen av befolkningen kan förverkligas. Kanske till sommaren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: