FSP kryssning till Filla Stockholm

gru3_kry18_986

Ett glatt gäng från FSP:s pingstförsamlingar i Finland gjorde en kryssning till Stockholm och besökte Filadelfiakyrkan i Stockholm den 11 oktober. Det var personer från församlingarna i Borgå, Sibbo, Helsingfors, Karis, Ekenäs, Åland, Närpes, Korsnäs, Vasa, Kvevlax och Jakobstad som åkte med på den s.k. Pastorskryssningen. Det var inte bara pastorer utan även andra församlingsengagerade som tagit sig tid för det här.

Ombyggnadsprocess
Varje höst ordnas en träff för pastorer och församlingsengagerade och i år hade träffen formen av en kryssning till Stockholm där det fanns tid för samlingar på båten och ett besök på Filadelfiakyrkan. Gruppen fick i Filadelfia ett insiktsfullt minibibelstudium av Filadelfias föreståndare Niklas Piensoho, men också en presentation av hur Filla är strukturerat och processen kring den omfattande ombyggnadsplan man beslutat om i juni detta år. fil_bro_kry18Om allt går väl kan man börja bygga om kyrkan under hösten 2019 efter att Rörstrand slott har renoverats för Kaggeholms folkhögskolas behov under våren. Det var en fascinerande historia om hur man nu funnit en win-win-lösning för både kyrkan och folkhögskolan. Det ser ut att bli ett mycket bra och ändamålsenligt bygge om planerna går i lås. Du kan ta en titt på Filla News för att få lite mer info om byggplanerna och processen på församlingens youtube-kanal. Eller läs artikeln Filadelfia Sthlm säljer och bygger om


stesig_kry18Rundvandring
Stefan Sigfrids
hade ordnat med lunch och rundvandring i Filadelfias olika utrymmen. Gruppbilden ovan är från Birka-salen där finska Filadelfia håller till på söndagseftermiddagarna. Stefan blev installerad som föreståndare för finska Filadelfia i september och är dessutom också rektor för Bibelskola Stockholm. Stefan är känd för pastorerna från Finland efter nästan 30 års arbete i Sionförsamlingen i Vasa, samt som FSP-ledare i fem år. Nu är han och hans fru stockholmare sedan ett år tillbaka och verkar trivas med de nya utmaningarna.

Under kryssningen hade gruppen intressanta samlingar om ledarskapskvaliteter och utveckling med Kenneth Grönroos och samtal kring framtida samarbetsstrukturer med Niklas Andersson. Nästa gemensamma samling då församlingarnas representanter möts torde bli FSPMs höstmöte i Sion, Vasa, den 24 november kl. 13.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.