Stefan och Marina Sigfrids till finska Filadelfia

stefmarsigf_300Den 5 juni meddelade Stefan Sigfrids att han tillsammans med sin fru Marina flyttar till Stockholm där de från hösten 2017 ska ingå i pastorsteamet för finska Filadelfia.

Stefan Sigfrids har arbetat för Sionförsamlingen i Vasa i ca 30 år, först som ungdomsledare och senare som pastor och föreståndare. Han har också sedan 2012 fungerat som nationell ledare för Finlands svenska Pingst (FSP) och varit mycket engagerad i den gemensamma missionen och det nationella nätverkandet. Han är också med och arrangerar Sommarkonferensen 2017 i Vörå (Norrvalla) som pingströrelsen ordnar tillsammans med Missionskyrkan i Finland 28.6-2.7.2017.

Hans meddelande kom som en överraskning för många då han varit en så central figur i den finlandssvenska pingströrelsen. För honom och Marina är det ändå slutpunkten för en process som pågått minst ett par år. Att han skulle bryta upp från den mångåriga tjänsten i Sion hade redan blivit klart, men när det skulle ske och vad som sedan skulle hända stod länge öppet.

stefmarsig_300Stefan och Marina har under flera år odlat goda kontakter med kollegerna i Filadelfia Stockholm och deras insatser kommer knappast att begränsa sig till enbart finska Filadelfia. Lite dråpligt är det förstås att de kommer att arbeta på finska i Sverige, medan de arbetat huvudsakligen på svenska i Finland. Samarbetet med Niklas Piensoho (föreståndare i Filadelfia, Stockholm), Pelle Hörnmark (Ordförande för Pingst Europa) och Andreas Frankner (missionär i St Petersburg) kommer säkert att fördjupas. Vilket engagemang de kommer att ha kvar i FSP återstår att se.

Eftersom Stefan suttit på flera centrala poster inom rörelsen kommer det att bli en hel del förändringar för ledarna inom pingströrelsen i Svenskfinland att ta ställning till. Ersättare och efterträdare ska hittas till ganska många uppgifter. Däremot torde efterträdaren i Sionförsamlingen vara förberedd genom att Anders Olin redan en tid tagit ett allt större ansvar.

Trackbacks

  1. […] där han ska ingå i pastorsteamet för ”finska Filadelfia”. Läs mer om detta här. Det är visserligen inte långt till Stockholm, och kontakten bryts ju inte, men ändå orsakar […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: