Lär dig mer teologi – nästan gratis

tdh_soF15_600

I södra Finland och även i Österbotten är det denna höst igen möjligt att läsa och lära sig teologi tillsammans med andra. Det nya för i höst är att det är möjligt att delta i närstudieträffarna (föreläsningarna) för en närmast symbolisk summa. För endast 25 € får du delta i sex dagar (fördelat på tre tillfällen) av teologiundervisning från Örebro Högskola.   Föreläsningarna genomförs på distans över videolink – vilket fungerat riktigt bra under tidigare kurser.

Har du nånsin tänkt att det vore intressant, bra och nyttigt att studera teologi lite mer så har du nu ett fantastiskt tillfälle. Du kan alltså välja mellan att delta i föreläsningarna (25€) eller att delta och också göra hemuppgifterna, vilket leder till 7,5 högskolepoäng (125€).

Södra Finland: Kursen ”Teologi i GT och NT, del II”:
Närstudieträffarna hålls följande fredag-lördagar
(fre kl. 16-20, lör kl. 9-15):
fredag-lördag 14-15.10. i Sibbo, Pingstkyrkan Betania, Stora Byvägen 34, Nickby
fredag-lördag 11-12.11. i Ekenäs, Pingstkyrkan Betesda, Långgatan 19, Ekenäs
fredag-lördag 13-14.1. 2017 i Sibbo, Pingstkyrkan Betania, Stora Byvägen 34, Nickby

Denna höst finns det alltså två sätt att delta i kursen ”Teologi i GT och NT, del II”: Du deltar i närstudieträffarna och gör hemuppgifterna (och erhåller högskolepoängen 7,5 hp för kursen) kostnad 125,-, eller så deltar du i de tre närstudieträffarna och blir uppmuntrad
samt inspirerad (inga högskolepoäng) kostnad 25,-.

Kursinnehåll är Paulus brev, övriga brev och Uppenbarelseboken i Nya Testamentet samt Moseböckerna, de historiska böckerna och vishetslitteraturen i Gamla Testamentet. Föreläsarna som vanligt från Örebro Teologiska Högskola.

Anmälningar till Gabriel Grönroos, Fredrik Martin eller Thomas Nordström (rektor för Fria Kristliga Folkhögskolan (FKF)).Österbotten: Kursen ”Världsreligioner”

utmanar oss alla att bekanta oss närmare med de religioner som numera finns i både vår närhet och i fjärran länder. Som vanligt består kursen av tre närstudieträffar och för den som är intresserad av ytterligare fördjupning (och högskolepoäng) tre-fyra hemuppgifter.

Närstudieträffarna hålls följande fredag-lördagar
(fredag kl. 16-20, lördag kl. 9-15):
fredag-lördag 7-8.10, på Fria Kristliga Folkhögskolan (FKF) i Vasa
fredag-lördag 18-19.11, på Fria Kristliga Folkhögskolan (FKF) i Vasa
fredag-lördag 27-28.1. 2017 på Fria Kristliga Folkhögskolan (FKF) i Vasa

Denna höst finns det två sätt att delta i kursen ”Världsreligioner”: Du deltar i närstudieträffarna och gör hemuppgifterna (och erhåller högskolepoängen 7,5 hp för kursen) kostnad 125,- eller så deltar du i de tre närstudieträffarna och blir uppmuntrad samt inspirerad (inga högskolepoäng) kostnad 25,-.

Kursinnehåll är skriftlösa religioner, islam, hinduism, buddhism, judendom och kinesiska
religioner. Andra ”modernare” strömningar som olika nyandliga rörelser och New Age behandlas också i föresläsningarna. Föreläsarna från Örebro Teologiska Högskola.

Anmälningar till någon av samfundsledarna (Peter Sjöblom (baptist), Stefan Sigfrids (Pingst), Håkan Björklund (MKF) eller Thomas Nordström (rektor för Fria Kristliga Folkhögskolan (FKF)).


De här teologiska distanskurserna arrangeras av Fria Kristliga Folkhögskolan i samarbete med Örebro Teologiska Högskola. Baptistsamfundet, Missionskyrkan och Finlands svenska Pingst bidrar också med medel för att finansiera kurserna.

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.