Bibelsamtal för din hemgrupp

bibsamt_molk16_650För dig som leder en hemgrupp, bönegrupp, eller vad du kallar det, har Christian Mölk skrivit en bok som kan bli till stor hjälp. Christian Mölk upptäckte att det inte finns så många böcker (på svenska) som ger en samlad överblick av de viktigaste ämnena i Bibeln. I boken ”Bibelsamtal för din hemgrupp” har han nu samlat över 80 olika ämnen med en kort introduktion i varje ämne, ett tiotal bibelord och så 4-9 frågor att samtala kring.

Det är en bok som du kan läsa för egen uppbyggelse, men ännu bättre lämpar den sig för en grupp som läser och samtalar om respektive ämne. Dess kortfattade och enkla struktur är konstruerad för att stöda ett gemensamt studerande av Bibelns mest centrala ämnen. Han föreslår ett upplägg där hemgruppsledaren läser introduktionen (halv sida) varpå övriga läser ett Bibelord var och sen samtalar man tillsammans utifrån samtalsfrågorna.

Christian Mölk är pastor och föreståndare i Timrå Pingstförsamling och har en teol.kand. från Örebro Teologiska Högskola. Du kan hitta mycket mer av bibelkommentarer och artiklar på hans webbsida, där du också kan beställa boken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: