Jubileumsbok: Fila 100 år

Onsdagen den 14 december 2022 presenterades jubileumsboken ”Fila 100 år”, som beskriver Filadelfiaförsamlingens i Helsingfors händelserika resa från 1920 fram till idag. Boken leder läsaren genom årtionden av pionjäranda, brytningstider, kriser, utmaningar och utveckling. Missionsarbetet har varit en viktig del av församlingens vision och presenteras i ett eget kapitel. Boken ger också en inblick i hur pingströrelsen etablerades i Finland.

Filadelfia var en av de första pingstförsamlingarna som bildades i Finland i början av 1900-talet och påverkade starkt utvecklingen av den då färska församlingsrörelsen. I början var församlingen tvåspråkig, men blev svenskspråkig efter att de finskspråkiga bildat egen församling (Saalem). Att församlingen nu är tvåspråkig igen – eller flerspråkig – återspeglar församlingens vision att vara en församling som kan betjäna alla i staden – oberoende språktillhörighet.

Kerstin Sivonen har skrivit kapitlet om missionsarbetet och Kenneth Grönroos har sammanställt övrigt material. Edward Holmberg står för den grafiska formgivningen.

Jubileumsskriften kan beställas från info@filahelsinki.fi eller genom att ringa/sända sms till Kenneth +358 400563305

Text och bild: Kenneth Grönroos / samt några rader (andra stycket) av pingstfi…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.