Jag fann det / Se löytyi – nationell kampanj

Under tiden 19.9-16.10.22 pågår den nationella kampanjen ”Se löytyi” som avser att nå så gott som alla finländare på något sätt via media eller via den lokala församlingens evenemang och diakonala insatser. 390 församlingar och 37 kristliga organisationer är med i kampanjen.

Redan på måndag pryddes tidningarna av helsidesannonser och under veckan delas kampanjboken ut till 2,3 miljoner hushåll i Finland. I boken finns bl.a berättelser av 16 personer om hur de fann något livsavgörande när de beslöt att tro på och följa Jesus. De fann meningen med livet, förlåtelsen, hoppet, hjälp att bearbeta besvikelser, en ny uppgift, självkänsla, en ny melodi, visshet om Guds omsorg m.m. I boken finns också enkel undervisning om vem Jesus är, vad det innebär att tro på Jesus och hur ta steg vidare på trons väg. På hundratals platser i Finland ordnas olika evenemang under samma devis ”Se löytyi” som på svenska kan bli ”Jag fann det”. På kampanjens webbsida www.seloytyi.fi finns mera info om alla evenemang runtom i landet.

Det verkar som att den enda svenskspråkiga församlingen som är med är Betaniaförsamlingen i Sibbo. Från kampanjens sida har man ändå försökt tillmötesgå svensktalande genom att erbjuda bokens innehåll på svenska via webben. I Sibbo blir de lokala satsningarna tvåspråkiga då man t.ex. delar ut ett eget blad till alla hushåll i Sibbo, eller håller kampanjmöten med Ilkka Puhakka och Laura Salminen.

För övrigt är det mestadels frikyrkor som hittas bland de 390 medverkande församlingarna. Innehållet i boken betonar en aktiv tro på Jesus, betydelsen av församlingsgemenskap och den Helige Ande. Det handlar om omvändelse och livsförvandling. Det är ett språk man förstår direkt i frikyrkans begreppsvärld, men kanske inte lika naturligt i en luthersk dito. Men ändå är det ca 80 lutherska församlingar som är med och flera av de lutherska väckelserörelserna. Så här ser listan på organisationer ut: AikamediaAlfa SuomiGospel First InternationalHealing Rooms Finland ryHengen Uudistus KirkossammeHyvä Sanoma ryJippiimissio ryKansan RaamattuseuraKouvolan alueen seurakunnat evl.Luojan kämmenellä ryMedialähetys Sanansaattajat ry , Mission EuropeOperaatio Mobilisaatio ryPelastusarmeijaRadio DeiRadio PatmosRauhan SanaSuomen AdventtikirkkoSuomen Evankelinen AllianssiSuomen Baptistikirkko,  Suomen Liikemiesten lähetysliitto ry, Suomen RaamattuopistoSuomen VapaakirkkoThe Legacy ProjectTosimies-lehtiTulisielukoulu, TV7Uskovaiset nuoret ryUusheräysXEE-evankeliointi elämäntapana ry ja YWAM Finland ry.

Till det här kommer sedan de 390 enskilda församlingarna – listan på alla medverkande hittar du här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: