Stefan Sigfrids välkomnad till Saalem

Det blev trängsel i Saalem (Helsingfors) när Stefan Sigfrids skulle predika under en söndag i augusti, skriver tidningen Ristin Voitto. Han började sin tjänst officiellt och välkomnades som ny föreståndare i gudstjänsten den 2 oktober 2022. Det har väckt uppmärksamhet långt utanför församlingen att Stefan Sigfrids blivit kallad till föreståndare i Finlands största pingstförsamling. Tidningen Dagen noterade att pastorer från Filadelfia Stockholm nu leder församlingar även i Köpenhamn och i Helsingfors. Du kan se video från välkomstmötet (finska) på Saalem Live (fb).

Stefan Sigfrids (till vänster) är nu kollega på nära håll med Johan Forsbäck (Fila Church Helsinki)

I RV:s artikel betonar Stefan Sigfrids att församlingens byggs av relationer och berättar om hur man i Sionförsamlingen i Vasa under 10 år utvecklade smågruppsarbetet. Ett förändringsprojekt som man tänkte skulle ta tre år, men som alltså tog betydligt längre. Han lyfter också fram Discovery Bible Study (DBS) som han bidragit till att introducera bland svenskspråkiga.

Nu är många nyfikna på hur han ska leda församlingen vidare. Stefan har lång erfarenhet av församlingsbygge först i Sion Vasa, och nu de senaste 5 åren i Filadelfia Stockholm, men utmaningarna är många och han har ingen tidigare förankring i den finskspråkiga pingströrelsen. Men å andra sidan har han då inte heller någon belastning av ”så har vi alltid gjort”-mentaliteten. Kanske han blivit kallad just för att leda ett förändringsarbete i församlingen. Och som han säger: ”Det som händer i Saalem är viktigt även för andra församlingar”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: