Pingstkyrkans ledardagar ”Syyspäivät 2022”

Pingstkyrkan i Finland arrangerar varje år ledardagar för pingstförsamlingarnas ledare och medarbetare. Dagarna samlar 800-1000 deltagare. Detta år hålls dagarna 6-8.10.22 i pingstkyrkan i Tammerfors. Inbjudna gästtalare är Niklas Piensoho (Föreståndare för Filadelfia Stockholm) och Peter Halldorf (Bjärka-Säby kommunitetens grundare, författare, teolog).

Tillsammans vågar vi

Temat för dagarna är ”Tillsammans vågar vi” med fokus på vad församlingarna är beredda att göra för att förnyas. I Bibeln finns många exempel på hur det krävts mod för att komma framåt (t.ex. Josua, Jesus, Paulus). Som församlingsrörelse behöver Pingstkyrkan modigt våga låta den helige Ande leda församlingsförnyelsen/utvecklingen. Lyckligtvis behöver ingen gå ensam. Tillsammans vågar vi gå framåt i Guds planer för oss. Tillsammans med varandra och tillsammans med Gud. Därför blir det flera tillfällen under Syyspäivät-konferensen att möta Gud både individuellt och tillsammans. Så beskriver man Syyspäivät (Höstdagarna) på syyspaivat.info-sidorna.

Pingstkyrkans visions- och strategidokument ”En attraktiv församling” (Valloittava seurakunta) som anger riktningen fram till år 2035 kommer också att vara i fokus under dagarna. Från den hämtas bl.a. tankar om församlingsplantering, smågruppsarbete, samt kvinnors och mäns samverkan i ledarskapet i församlingar och missionsarbetet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.