Ledarbyte i Fila Church Helsinki

Johan och Lotta Forsbäck skriver på församlingens facebooksida att de efter 12 års arbete i församlingen nu kommer att ta 6 månader paus från ledaransvaret under perioden oktober – april. Under tiden kommer Petter Kohonen att fungera som t.f. ledande pastor och han får under perioden januari-mars hjälp av pastorsparet Jon och Lorinda Dunn från Gateway Church i Dallas, Texas. Dessutom har församlingen ett ledarteam som delar på ansvaret för t.ex ekonomi och smågrupper mm. Tanken är också att familjen Forsbäck ska tillbringa några månader i Gateway Church i början av året.

Johan beskriver att det här är tänkt att vara en sabbatsledighet för att vila men också för att hämta in nya tankar och söka Guds vision för fortsatt arbete i Fila Church Helsinki. För de är ingalunda färdiga med sitt arbete i församlingen utan avser att komma tillbaka med full kraft till ledaruppdraget i församlingen den 1.4.2023.

Det låter som ett klokt ledarskap i Fila Church Helsinki – både i Forsbäcks egen process, men också i styrelsens uppbackning och beredskap för ett, trots allt, ganska okonventionellt grepp i ledarskapsförnyelsen som man eftersträvar. På det här sättet får Forsbäcks möjlighet till lite distans till det man jobbat med i 12 år och dessutom får andra ledare pröva på att ta nya eller större ansvar medan Forsbäcks är borta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.