Sommarkonferensen 2022 – Anethe Carlsson

Anethe Carlsson är föreståndare i Taborförsamlingen på Bergö (deltid) och predikade på söndagens nattvardsgudstjänst på temat ”Hopp för framtiden”.

Att tala om hopp dessa tider är utmanande. Och ändå har Gud ett hoppfullt budskap för alla tider. Gud tänker goda tankar för sitt folk och för hela världen. Han har en plan för att upprätta skapelsen. Gud vet om dig och alla dina dagar vet han om på förhand. Ingen är ett misstag, utan Gud vill ha dig här.

Rom 15: 1-13 Vi som är starka är skyldiga att bära de svagas svagheter och inte tjäna oss själva. Var och en av oss ska tjäna sin nästa till hans bästa och hans uppbyggelse. Kristus tjänade ju inte sig själv, utan som det står skrivet: Dina smädares smädelser föll över mig.
Allt som har skrivits tidigare är skrivet till vår undervisning, för att vi ska bevara vårt hopp genom den uthållighet och tröst som Skrifterna ger. Må uthållighetens och tröstens Gud hjälpa er att vara eniga med varandra efter Kristi Jesu vilja, så att ni alla med en mun prisar vår Herre Jesu Kristi Gud och Far.
Ta därför emot varandra, så som Kristus har tagit emot er till Guds ära. Vad jag vill säga är att Kristus har blivit de omskurnas tjänare för att visa Guds trofasthet och bekräfta löftena till fäderna, och att hedningarna har fått prisa Gud för hans barmhärtighet, som det står skrivet: Därför vill jag tacka dig bland hednafolken och lovsjunga ditt namn. Det står också: Jubla, ni hednafolk, tillsammans med hans folk. Och på ett annat ställe: Lova Herren, alla hednafolk, prisa honom, alla folk. Och vidare säger Jesaja: Ishais rot, han som står upp för att regera över folken, på honom ska hednafolken hoppas. Må nu hoppets Gud fylla er med all glädje och frid i tron, så att ni överflödar i hoppet genom den helige Andes kraft.

Tron är grunden för hoppet om att framtiden kan bli bra. Må nu hoppets Gud fylla er med all glädje och frid i tron, så att ni överflödar i hoppet genom den helige Andes kraft. Guds planer gäller framtiden, därför vänder vi oss till honom idag!

I Apg 2 läser vi om den första församlingen så ser vi att de bl.a. kännetecknas av att de älskar varandra. Och det gestaltar Guds natur och närvaro här i världen. Därför är församlingen viktig inte bara för dig utan för världen! Gud blir synlig här i världen genom sin församling. Hans och församlingens budskap till världen är att det finns hopp, det finns glädje och det finns frid i den helige Andes kraft.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: