Sommarkonferensen 2022 – hopp för världen del 2

Lördagskvällen var välbesökt och livades upp av Elimförsamlingens (Jakobstad) färgstarka kör. Elimförsamlingen har under senare år välkomnat människor från olika bakgrund och många av dem gillar att sjunga. Det var också fint att se hur alla åldrar kunde vara med. De fick hela publiken att gunga och klappa i takt.

Pelle Hörmark predikade sedan om hur församlingen är kallad att vara ett ljus för världen. En mörk tid behöver en församling med ljus och hopp!

Joh 8:12 Jesus talade till dem igen och sade: ”Jag är världens ljus. Den som följer mig ska inte vandra i mörkret utan ha livets ljus.”

Matt 5:14-15 Ni är världens ljus. En stad som ligger på ett berg kan inte döljas. Och man tänder inte ett ljus och sätter det under skäppan, utan man sätter det på hållaren så att det lyser för alla i huset. På samma sätt ska ert ljus lysa för människorna, så att de ser era goda gärningar och prisar er Far i himlen.

Jesus är världens ljus, men han kallar även oss att lysa och ge hopp. Nu är det tid att lysa mer än någonsin. ”Anden OCH bruden säger: Kom!”. Nu när så många behöver kärlek och hjälp är det läge för oss att lysa. Nu är det dags för församlingen att vara världens ljus.

På vilket sätt kom då Jesus med ljus och hopp till människor? Ett exempel hittas i Joh 4:4-15 där Jesus talar med den samariska kvinnan

Han måste då ta vägen genom Samarien, och han kom till en samarisk stad som heter Sykar, nära den mark som Jakob gav till sin son Josef. Där fanns Jakobs brunn. Jesus, som var trött efter vandringen, satte sig där vid brunnen. Det var omkring sjätte timmen.
Då kom en samarisk kvinna för att hämta vatten. Jesus sade till henne: ”Ge mig lite att dricka.” Hans lärjungar hade gått bort till staden för att köpa mat. Den samariska kvinnan sade till honom: ”Hur kan du som är jude be mig, en samarisk kvinna, om något att dricka?” Judarna umgås nämligen inte med samarierna.
Jesus svarade henne: ”Om du kände till Guds gåva och vem det är som ber dig: Ge mig lite att dricka, då skulle du ha bett honom, och han hade gett dig levande vatten.” Hon sade: ”Herre, du har ingen kruka och brunnen är djup. Så varifrån får du det levande vattnet? Är du större än vår far Jakob? Han gav oss brunnen och drack ur den själv, likaså hans söner och hans boskap.”
Jesus svarade henne: ”Den som dricker av det här vattnet blir törstig igen. Men den som dricker av det vatten jag ger honom ska aldrig någonsin törsta. Det vatten jag ger blir en källa i honom med vatten som flödar fram till evigt liv.” Kvinnan sade till honom: ”Herre, ge mig det vattnet, så att jag slipper bli törstig och gå hit och hämta vatten.”

Oberoende var du är i livet så vill Jesus möta dig med erbjudandet om det levande vattnet som kan släcka själens törst.

Under tiden bad lärjungarna honom: ”Rabbi, ät!” Men han sade till dem: ”Jag har mat att äta som ni inte känner till.” Lärjungarna sade till varandra: ”Det är väl ingen som har kommit med mat till honom?” Jesus sade: ”Min mat är att göra hans vilja som har sänt mig och att fullborda hans verk.

Det är när vi gör Faderns vilja som vi hittar det som verkligen tillfredsställer vår inre törst och fyller vårt tomrum. Ju mer jag förstår vad Gud tänker för mitt liv, desto bättre blir det.

Just i den här situationen såg lärjungarna inte kvinnan (4:27) – för vilken Jesus nyss uppenbarat vem han är och som han gett det bästa av alla erbjudanden. Här lär oss Jesus hur han ser den enskilde och hur han bemöter dem som av andra människor är dömda på förhand…

Vi som är en del av församlingen har ett uppdrag som är viktigare än någonsin – att både tala om och demonstrera det ljus och hopp vi själva har upptäckt och upplevt i mötet med Jesus. Vem ska du dela det med?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: