Sommarkonferensen 2022 – mission

Konferenslördagen bjöd på mycket mission – missionärer i FSPM-montern, missionsmöte och missionsfilm. FSPM:s projektkoordinator Oskar Sjöberg berättade bl.a att man i början av veckan fått besked om att projekten i Burundi och Tanzania fått beviljat finansiering från utrikesministeriet för fyra år framåt. FSPM:s verksamhetsledare Maria Prost berättade om den inspiration för mission som växer bland de unga. De olika missionärerna berättade om sina respektive arbeten. Det händer nya saker på flera fronter.

Missionär och projektarbetare Maria Holmberg med bas i Biharamulo i nordvästra Tanzania arbetar för Fida men får stöd från FSP-församlingar. Hon är involverad i mycket men hennes hjärta vurmar för den vanliga människans jord- och skogsbruk. Trädplantering ger resultat.

Christina Walent berättade hon med sin man, Steve, är på väg att flytta till Jakobstad i höst. Efter decennier som missionärer i Tyskland, utsända av Assemblies of God, kommer de nu att satsa mer på Finland och Sverige. Deras nuvarande fokus är CBI, ett konsultations och coachningsprogram för församlingsutveckling. De har nyligen tränat ett halvdussin församlingars ledare på Iso Kirja i Keuruu och ska nu följa upp det.

Rebecca och Benjamin Nyman, med sina två barn, har bott och arbetat i Arusha, Tanzania, de senaste åren. Deras fokus är Habari Maalum Media och DMM, men kommer nu att tillbringa ett år i Finland (vart femte år förutsätter FPA ett ”hemmaår”). Deras stora inspiration är hur framgångsrikt de kunnat tillämpa DMM-principer i mediauppföljningsarbetet. De får fler och fler rapporter om människor som kommer till tro och fler och fler bibelupptäckargrupper bildas runt omkring i Tanzania.

Axel Nordman blev fascinerad av DMM (dvs Disciple Making Movement) som Jan-Erik Nyman presenterade i Fila Church Helsinki för några år sedan. Han han nu rest till Tanzania flera ggr och utbildat mediastuderande (är själv proffs på filmproduktion) och precis färdigställt en 2 timmars dokumentär om just DMM – både i Amerika men speciellt hur DMM används i Tanzania och Östafrika, och då särskilt i Habari Maalum Media (IBRA) och inom FPCT (Free Pentecostal Church in Tanzania).

Filmen ”Ordinary People” premiärvisades på konferensen och imponerade inte bara för det professionella hantverket i filmskapandet, utan också för det övertygande budskap och de inspirerande vittnesbörd som filmen förmedlar. Filmen kommer att distribueras via olika kanaler och kommer att publiceras på IBRAs Youtube-kanal i september.

Bilden uppe, från vänster: Maria Prost, FSPM verksamhetsledare, Oskar Sjöberg, projektkoordinator, Christina Walent, Tyskland/Finland-missionär inom AG (med stöd från Finland), Rebecca och Benjamin Nyman, IBRA-missionärer i Tanzania/Borgå, Axel Nordman, Habari Maalum-entusiast och filmmakare, Maria Holmberg, Fida-projektarbetare i Tanzania med stöd från Svenskfinland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: