Sommarkonferensen 2022, Stefan Sigfrids

Stefan Sigfrids inledde fredagens ledarsamling med temat: Att leda i förändring.

Vattenglasets budskap: Funktionen är att släcka törsten. Både innehållet och formen är nödvändig för en effektiv törstsläckning. Vattnet behövs för att släcka törsten, och formen behövs för att vattnet inte ska ”rinna ut i sanden”. På liknande vis behöver/har det andliga livet en form. Vi ska ändå inte blanda ihop formen med innehållet. Församlingen ska vara en plats och miljö där vi tar hand om varandra, där vi hjälper varandra att växa och utvecklas.

Den grundläggande frågan: Varför är vi här, varför samlas vi?
1 Kor 3:11: Ingen kan lägga en annan grund än den som är lagd, Jesus Kristus. – Men var och en måste tänka på hur han bygger. (3:10)

Inspiration vs vision

Råd: Skilj din process från församlingens process. Exemplets makt: Om ledarskapet trivs tillsammans sätter det modell för hela församlingen. Planera och kommunicera: Nehemja hade en plan och kunde beskriva den för både kungen och folket. För att klargöra vad som händer, ställ frågan: Varför säger du detta åt mig just nu?

Att leva i förändring

Hitta sätt att leva i ständig förändring. Att leva i det obekväma, genom att själv ständigt leva i förändring. Kom ihåg att bara Gud kan förvandla dig och endast han kan förvandla människor runt dig.

Rom 12:1-2 Därför uppmanar jag er, bröder, vid Guds barmhärtighet, att frambära era kroppar som ett levande och heligt offer som behagar Gud – er andliga gudstjänst. Och anpassa er inte efter den här världen, utan låt er förvandlas genom förnyelsen av ert sinne så att ni kan pröva vad som är Guds vilja: det som är gott och fullkomligt och behagar honom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: