Juhannuskonferenssi / midsommarkonferensen 2022

Den finska pingströrelsen har i decennier ordnat en mega-sommarkonferens kring midsommar. Den brukar samla ca 30.000 deltagare och är förstås en happening bara för den skull. Men det är också ett tillfälle för glada återseenden, undervisning och musik i många former. Nu är det dags igen, den 23-26 juni 2022 arrangerar man ”Konffa” på konferensområdet Iso Kirja i Keuruu (60 km väster som staden Jyväskylä, på samma breddgrad som Sundsvall). Temat för i år är ”Rakasta lähimmäistäsi”, dvs. ”Älska din nästa”.

Precis som Nyhemsveckan i Sverige är det här en mötesplats för tusentals människor från pingstförsamlingarna. Man får uppdatera sig om de olika regionernas och församlingarnas verksamhet. Det är ofta intressanta talare och musikgäster som medverkar. De flesta av de olika verksamheterna inom rörelsen presenterar sig, som t.ex Fida International. En av talarna detta år kommer från Australien/England och heter Kirk McAtear. Han leder Connect Church i Birmingham, England. Förutom församlingsarbetet är han också känd som ”sportpastor”, för han arbetade 11 säsonger inom Newcastle Knight i Australien och i England är han klubbpräst för fotbollslaget Birmingham City. Mera om konferensprogrammet hittar du på Juhannuskonferenssi webbsidor.

Det går också att delta via webbsändningar – man gör det via UskoTV, eller så kan man lyssna via Radio Gospel. På söndag 26 juni kl. 11-12.30 sänds gudstjänsten över den nationella radion, Yle Radio 1.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.