Sommarkonferensen 2022, Pelle Hörnmark

Pelle Hörnmark talade den 1 juli 2022 till de samlade pingstpastorerna och församlingsledarna på Sommarkonferensen på Norrvalla i Vörå. Sommarkonferensen arrangeras detta år av Elimförsamlingen i Kvevlax och Frikyrkoförsamlingen i Vörå i samarbete med Finlands svenska Pingst.

Pelle talade på dagens tema – att leva i förändring: Gud har lagt in förändring i skapelsen, det är normalt, och Gud vill ge oss förändringskraft och förmåga att leva i en tid av många förändringar. Just nu sker stora förändringar i Europa och pingstförsamlingarna i Europa har snabbt ställt om sin verksamhet och börjat hjälpa flyktingar. Vi behöver alltså vara beredda på att ställa om vid behov, om det är stängt på ett område så söker vi ett område där det är öppet.

Hitta balansen mellan evangeliet, gåvor&förutsättningar och behoven. Det börjar med medvetenheten om att något behöver förändras.

Jmf: 2 Kung 7:3-5: Utanför stadsporten uppehöll sig fyra spetälska män. De sade till varandra: ”Varför stanna här tills vi dör? Om vi bestämmer oss för att gå in i staden nu medan där är svält, så kommer vi att dö där. Och stannar vi här kommer vi också att dö. Så låt oss gå över till arameernas läger. Låter de oss leva så får vi leva, och dödar de oss så låt oss dö.” I skymningen steg de upp och gick in i arameernas läger. Men när de kom till utkanten av lägret, då fanns inte en människa där.

Möt behov: Kan vi t.ex. tänka oss att ett oanvänt bönehus kunde användas till att möta ett behov i samhället? Att möta behov i människors liv skapar möjligheter för helt nya kontakter. Det kommer att kosta, det finns alltid ett pris, men det är det värt.

Tydlighet viktig: Var tydlig med att berätta varför ni förändrar något. I en kris finns det ibland en öppenhet för förändring som inte finns då allt upplevs som bra…

Skapa medvetenhet: Var medveten om och tydlig med vem det är som ”äger” förändringsprocessen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: