Pingst Pastor 2022 – på distans

Den inplanerade pingstpastorkonferensen i Stockholm som skulle ha välkomnat ca 600 pingstpastorer från Sverige (plus några från Finland) den 11-13 januari blev pga covidläget en tvådagars nätkonferens, precis som i fjol. Till mångas stora besvikelse kunde man inte mötas på plats. Men med nutida strömningsrutin kunde arrangörerna snabbt ställa om och så kunde man välkomna alla till konferensen på distans. Enligt uppgift var 900 apparater uppkopplade den första dagen. Det finns ca 1000 pastorer registrerade i nätverket Pingst Pastor, så uppslutningen var bra.

Daniel Alm, pastor och föreståndare i Pingst Västerås, samt föreståndare för Pingst ffs, började med en tydlig undervisning kring ”Guds vilja – vårt liv” och fokuserade på vad han upplever att vi nu – för världens skull – behöver: 1. Ett karaktärsfast ledarskap, 2. Ett arbetande ledarskap, 3. Ett stabilt pingst, 4. Ett innovativt pingst, samt 5. Ett pingst som älskar Jesus (och dem han gett sitt liv för).

i den andra sessionen för dagen fick konferensdeltagarna lyssna till pastor Denise Curgenven från Assemblies of God i Wales. Hon berättade om sin egen församling hur de i 7 år hade jobbat för att bygga en ny kyrka och fått den klar och sedan invigt den i början av 2020. En vecka efter invigningen blev det ”lockdown” i nio månader och naturligtvis var det en chockartad omsvängning. Gett henne och församlingen orsak att söka Gud för den nya tiden. Hon undervisade sedan om hur Noa efter ”syndafloden” fick återuppta vissa saker, men också göra helt nya lösningar i den nya postflod-situationen. Och gjorde överföringen till ett ”Post Covid Ledarskaps” utmaningar.

Hennes punkter handlade om att Noa började med: 1. ”Reinstitution of worship” – att återuppta tillbedjan och lovsång. 2. Reiteration of being fruitful and increasing – hon betonade att fokusera på ”fruktbärande” som leder till tillväxt, 3. Reinvention – att göra något annat, något nytt: Noa hade varit en byggare – nu blev han en planterare – vårt uppdrag är att ”sätta igång förvandlingsprocessen i andra” – hur ser det ut post-covid? 4. Reminder – Noas postflodbeteende var inte helt fläckfritt, han planterade bl.a. en vingård och drack sig berusad vilket ledde till mycket elände inte bara för honom utan kommande generationer. Låt det påminna om att både under och efter covid är människor och ledare utsatta för frestelser, är sårbara. Ledare bör hantera sin kamp och sina sårbarheter på ett autentiskt sätt.

I den avslutande sessionen för dagen fick deltagarna bl.a. höra att målsättningen från 2018 – att plantera 30 nya församlingar på tre år – nu då fyra år senare – uppnåtts. Så kontentan av dagen är att trots dagens speciella utmaningar så är Gud densamma, han fortsätter verka och det gör också församlingarna.

Dag 2 innehöll aktuella ämnen om skapelsetron och vetenskapen (Stefan Gustavsson), förvaltande av skapelsen/hållbara strategier som del av evangeliet (Johannes Widlund), samt Andreas Nielsen (Hillsong) som avslutning med appell om Andens inflöde.

Nästa år blir det en mer internationell konferens – då planeras det för att bjuda in representanter för de hundratals partner pingst har i sitt internationella arbete. Pingst Pastor International 2023 hålls den 10-12 januari 2023.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: