Nationell missionskampanj i Finland 2022 -”Se löytyi”

Hösten 2022 kommer kristna församlingar i Finland att genomföra en nationell, riksomfattande missionskampanj (Missio2022) genom media och lokala församlingars samordnade arbete. 170 församlingar har redan anmält sig. Det här förverkligas i samarbete med det kristna mediebolaget IRR-TV, som genomfört mer än 100 liknande mediemissionskampanjer i tiotals olika länder. I Finland har flera regionala missionskampanjer, under devisen ”Kraft till förändring”, genomförts under de senaste 10 åren. Nu är tanken att nå fram till finländare i hela landet på en gång.

Förberedelserna för den kommande 30-dagars riksomfattande kampanjen är i full gång. Under tiden fram till själva kampanjen pågår produktionen av mediematerialet, församlingarna deltar i bönearbetet under hela året, planerar sina egna lokala insatser och bidrar till finansieringen av projektet.. Tanken är att den IRR-TV-producerade mediakampanjen kombineras med församlingarnas lokala arbete, som också ska innehålla diakonala insatser med fokus på ensamma människor

Den 15 oktober skrev tidningen Ristin Voitto att man nu gett kampanjen ett namn, nämligen ”Se löytyi”. Det återstår att se om den får ett svenskt namn. Betydelsen pekar på något som är funnet, hittat – ”Jag/vi har funnit det” (den passiva formen som är så populär i finskan funkar inte särskilt bra på svenska). Eller kanske ”Upphittat”. Eller kanske inte. 🙂

I den här satsningen deltar församlingar och enskilda personer från de flesta församlingsrörelserna i Finland, från lutherska till pingst. Pingstkyrkan i Finland är med både genom lokala församlingar och genom sina organisationer Aikamedia och Hyvä Sanoma ry.

Du kan läsa mer om Missio2022 – Se löytyi och du kan läsa mer om IRR-TV:s tidigare kampanjarbete på resp. webbsidor. Här nedan en trailer för Missio2022.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.