Anethe Carlsson, föreståndare i Tabor, Bergö

Tabor, Bergö

Den lilla pingstförsamlingen Tabor på ön Bergö, fågelvägen ca 25 km sydväst om Vasa, har fått ny föreståndare. Söndagen den 3 oktober 2021 välkomnades Anethe Carlsson som pastor och föreståndare. Hon arbetar halvtid som föreståndare i pingstkyrkan i Nynäshamn och kommer att jobba deltid i Tabor på Bergö (ca en vecka/månad).

Anethe har arbetat som pastor/föreståndare under mer än 30 år i flera olika pingstförsamlingar i Sverige och även jobbat på organisationen Hela människan. Anethe har ett hjärta för Bergö och bergöborna. Att hon skulle komma till Bergö som pastor på deltid har diskuterats en längre tid, men coronasituationen har ställt till det lite med tanke på pendlingen mellan Finland och Sverige. Nu var dock en lämplig tid, då hon avslutat sin heltidsanställning på Hela människan och gått in i en deltidstjänst i Nynäshamn.

Maria Prost, föreståndare för Petalax pingstförsamling (grannförsamlingen) är glad att få en ny kollega: Jag ser oerhört mycket fram emot att få välkomna Anethe och Dennis som Bergöbor på deltid och att få Anethe som kollega i regionen. Hon är en erfaren församlingsbyggare, som jag tror kommer att tillföra mycket – inte bara på Bergö, utan hon kan vara en resurs för hela den finlandssvenska pingströrelsen.

Anethes föräldrar är hemma från Bergö, men själv är hon uppvuxen i Stockholmstrakten. Hennes pappa Stig Norrby har varit pingstpastor i Stockholm. Anethe och hennes man Dennis (+barn och barnbarn) brukar vistas mycket på Bergö särskilt på somrarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.