Nyhemsveckan 2021 – hybridkonferens

Idag, 18 juni, börjar Nyhemsveckan, svenska pingsts största sommarkonferens, med sedvanlig ungdomshelg. Sedan blir det program för alla åldrar från måndag till söndag (21-27 juni). Årets konferens är en hybridkonferens med program på plats i Mullsjö men också via många mediakanaler. Vissa sessioner och möten sänds via webbsidan och över TBN-kanalen, så även på distans blir det ett smörgåsbord av program att välja mellan.

Nyhemsveckan samlar vanligen tusentals människor, men i pandemitider kan det se annorlunda ut. Under flera år har man utvecklat webbsändningar och under det senaste året har kyrkfolket fått vänja sig vid streamande och youtube-sändningar även från sin lokala församling. Möjligen blir fler hemma vid sin skärm det här året. Eller så längtar många efter att få träffa vänner och att få vara med ”på riktigt”. Det ska bli intressant att se hur det går. Oberoende hur det går så är upplägget ännu mer mediafokuserat än någonsin och jag antar att hybridkonferensen som vald modell är här för att stanna – även efter att pandemin är förbi.

I Finland har restriktionerna i samhället varit strängare än i Sverige. Först nu i maj-juni började församlingarna med samlingar i kyrkorna igen. Sommarkonferenserna i Finland är inställda även om t.ex. finska pingströrelsen ordnar en välfylld webbkonferens. Så för den som förstår finska finns det mycket material på Juhannuskonferenssi

Här ännu programmet på Nyhem

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.