Maria, ny föreståndare i Petalax

Den lilla pingstförsamlingen i Pörtom-Petalax i södra Österbotten har kallat Maria Prost till ny föreståndare. Rafael Kecklund, som har fungerat som föreståndare i många år, frågade om hon skulle kunna hjälpa dem i församlingen och föreslog också att hon kunde ta huvudansvaret och bli föreståndare. Styrelsen, med Anders Ekström som ordförande, gick på samma linje. Hon svarade ja på kallelsen och kommer därmed att välkomnas som ny föreståndare under våren 2021.

Maria Prost arbetar just nu som verksamhetsledare för Finlands svenska Pingstmission (FSPM) (80%) och kommer alltså att arbeta för församlingen på en mindre deltid (20%). Hon flyttade för en tid sedan från Nykarleby till Bergö, som är grannby till Petalax inom Malax kommun. Därför fungerar kombinationen av tjänsterna bra rent logistiskt.

Hon är också historisk på ssätt att hon blir den första kvinnliga föreståndaren i en finlandssvensk pingstförsamling. Även om de flesta församlingar är öppna för kvinnligt ledarskap så har åtminstone föreståndarrollen hittills getts enbart åt män. Men nu har då Petalax pingstförsamling visat att man bejakar kvinnligt ledarskap ”på riktigt” genom att kalla Maria Prost till föreståndare. Heja Petalax pingstförsamling och heja Maria!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.