Global Concert of Prayer 18-20 mars

Det är mycket bön i församlingarna just nu. Det arrangeras bl.a. ett stort – globalt – böne-evenemang under 18-20 mars 2021, kallat ”Global Concert of Prayer”. Det är World Assemblies of God Fellowship som uppmanar till tre dagar av bön tillsammans över nätet. Det sänds live från www.trinitybroadcast.tv och under den första dagen är även nordiska pingstledare med: Daniel Alm (Sverige), Mika Yrjölä (Finland) och Øystein Gjerme (Norge) är med och leder den internationella gemenskapen i bön. Men sedan är det pastorer och evangelister från alla världens hörn som medverkar. Lyckligtvis går allt på engelska. Bönesatsningen börjar torsdag 18.3 kl. 12 GMT, dvs kl. 13 svensk och kl. 14 finsk tid. Den internationella bönesamlingen pågår sedan nonstop till kl. 16 på lördag 20.3. Öppet för alla som vill vara med. Du får samtidigt ett smakprov på hur den internationella pingstkyrkan ser ut och låter…

Man skriver så här i inbjudan: Prayer is the seedbed of every revival that has taken place in the history of the Church. But it doesn’t need to remain as history. God is calling the Church to arise in this hour – to be His voice, His light, and stand in the gap for our cities and nations – to seek His face, turn from our wicked ways and return to Him. Rally your churches and ministries, set aside these three days for a concerted, concentrated time of prayer. Let us unleash the power of the Church that will release a breakthrough for victory!

Det här sammanfaller med att många upplevt sig manade att be lite extra under de närmaste veckorna. Patrik Hellström, ledare för FSP (Finlands svenska Pingst) nätverket, initierade 40 dagar av bön och fasta inför påsk i de finlandssvenska pingstförsamlingarna. Flera församlingar har också tagit upp de bönefokus han lyft fram för de olika veckorna. Andra församlingar har egna bönearrangemang, Då går det bra att förena sig med de miljoner pingstvänner över hela världen som ber speciellt mycket under de nämnda 3 dagarna under ”Global Concert of Prayer”. Det handlar ju om att höra Guds tilltal och bli utrustade och inspirerade för uppdraget både under och efter Covid19.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: