Ny pingstkyrka i Raseborg

Betesda Church i Raseborg berättade den 7 juni 2020 att de köpt ny kyrka. Huset är inte nytt, det handlar nämligen om Seminariet i Ekenäs som nu omvandlas till kyrka. Ett hus med historia men framför allt med kvadratmetrar och utrymmen som den växande församlingen behöver för sin mångsidiga verksamhet. Huset är byggt på 1870-talet, men för församlingen blir det en alldeles ny kyrka.

Såhär skriver man:
Betesda Church har idag glädjen att få meddela att vi har köpt en ny kyrka! I vår nya kyrka kommer vi att skapa en fantastisk gudstjänstsal med plats för 200 personer och stora utrymmen för vårt ”After Church Café”. Äntligen får vi ordentliga utrymmen för vårt barn och ungdomsarbete och som bonus får vi en egen gymnastiksal. Nu fortsätter planeringsarbetet och så småningom startar renoveringsarbete. Viktigt att påpeka är att vår gamla kyrka kommer att finnas kvar i vår användning och det finns inga planer på att sälja den.

Tidningen Livet var först ute med nyheten och där skriver Monika Slotte bl.a. församlingen under årens lopp tvingats ty sig till många tillfälliga lösningar, främst när det gäller barnarbetet, serveringsutrymmena och kontorslokalerna. När nu församlingen köpt Seminariet får man en byggnad på 1100 kvadratmeter som ska bli församlingens nya ”worship center” med en mötessal för 200 personer och ordentligt med plats för kyrkkaffe och samvaro efteråt. 

Pastorn och föreståndaren Fredrik Martin gläder sig över att man nu äntligen kan få ordentliga utrymmen för barn- och ungdomsarbetet och att man som bonus får en egen gymnastiksal! Naturligtvis återstår en hel del arbete med att planera huset för dess nya användning och så småningom inleds en renovering.

Man har också gjort en virtuell presentation om hur man tänker sig att den nya pingstkyrkan i Raseborg ska bli:

Eftersom huset är välkänt i Ekenäs/Raseborg som Seminariet, så är det kanske inte helt långsökt att man kunde starta bibelskola och kalla det Bibel-Seminariet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.