The Chosen – 40 dagar med Jesus

Filmserien ”The Chosen” är nu uppe i 52 miljoner tittare enligt räknaren i appen. Man har en bit kvar till målet 1 miljard, men takten ökar allteftersom fler upptäcker seriens kvaliteter. Utöver serien gör man bonusmaterial som berättar vad som händer bakom ”kulisserna” och låter understödjarna veta hur projektet med säsong 2 framskrider. 6 av de planerade 8 avsnitten är finansierade. Per avsnitt behövs 1,25 miljoner dollar och allt finansieras av ”crowdfunding”. Nu har man också gjort en 40-dagars andaktsbok på samma tema.

”The Chosen – 40 days with Jesus” är en liten bok med dagliga andakter skrivna av Amanda Jenkins, Kristen Hendricks och Dallas Jenkins. Med avstamp i bibeltexter och olika människors möte med Jesus formulerar de uppmuntrande budskap till dagens Jesus-troende.

Som komplement till den dagliga bibelläsningen kan andaktsböcker vara till stor hjälp för att ge rytm och innehåll till reflektionen över bibelns budskap. Som titeln avslöjar så är boken Jesus-centrerad och vill hjälpa läsaren att bli inspirerad över bibelns berättelser. Både att uppleva Jesus som lärjungarna gjorde och att förändras och växa så som de gjorde.

Boken kan du t.ex. köpa på Amazon

Inför säsong 2 hade man ett stort bekymmer (förutom Corona) i hur man skulle hitta lämpliga platser för kommande avsnitt som delvis skulle utspelas i Jerusalem. I slutet av augusti 2020 kunde regissören Dallas Jenkins ge glädjande besked: Mot alla odds hade man fått tillgång till en magnifik replika av Jerusalem som planerats för att göra bibliska miljöer. Nu är inspirationen och tacksamheten till Gud på topp då man börjar förbereda sig för inspelningarna av nya avsnitt för Säsong 2.

Säsong 1 av filmserien ”The Chosen” kan du se på Youtube eller via appen där du lätt hittar allt relaterat material. Appen ”The Chosen” kan du ladda ner från lämplig app-butik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.