Webbsändningar för hemmagudstjänsten

Kristna TV-kanaler och alla de församlingar som nu livestreamar och webbsänder erbjuder ett enormt utbud av program för den som sitter hemma pga av corona-viruset. Vad den här perioden av mediekonsumtion kommer att innebära vet ingen, men åtminstone blir många församlingar mer medie-producerande på kuppen – och det kanske inte är någon dålig sak. Längst ner hittar du en lista på webbsändningar och kristna TV-kanaler som du kan se på någon skärm var som helst.

Den stora utmaningen är att skapa engagemang och medverkan så att man känner delaktighet på riktigt och inte bara är en tittare. Hur bygga en gemenskap lokalt och virtuellt? Det kommer vi att lära oss mycket om under de närmaste veckorna fram till sommaren. De lokala församlingarnas program är intressanta, särskilt i närmiljön, men är av förståeliga skäl inte alltid så välslipade vare sig tekniskt eller innehållsmässigt.

De traditionella TV-kanalerna är någorlunda proffsiga tekniskt och redaktionellt men de är nästan aldrig kopplade till en lokal församling. Innehållet produceras och sänds från bolaget medan tittarnas enda riktigt aktiva roll är att betala understöd till TV-kanalen. Under senare år har det kommit flera kanaler även på svenska – se nedan.

Just nu är det ett överflöd av sändningar på webben. Det finns ett självklart intresse lokalt för den egna församlingens program – åtminstone ett nyhetens behag. Det är definitivt en möjlighet för många lokalförsamingar att bli mer synliga på webben och kanske göra det lättare för nyfikna att titta in och bli lite bekant med den lokala församlingen. Kanske vi kommer att få se nya människor i kyrkan efter corona-krisen som tyckt om vad de sett och hört på webben och nu vill uppleva det i verkliga livet och möta människorna de sett på webben.

Flera pingstförsamlingar i vårt nätverk producerar både live och förproducerat material som de sänder via Facebook, Instagram eller Youtube. Vanligen länkar de även sina youtubevideon i Facebook. Här adresserna till deras Facebook-sidor så du lätt kan hitta deras sändningar.

Elimförsamlingen i Jakobstad – Facebook

Elimförsamlingen i Kvevlax – Facebook

Sionförsamlingen i Vasa – Facebook

Filadelfiaförsamlingen i Närpes – Facebook

Pingstkyrkan på Åland – Facebook

Betesda Church – Pingstkyrkan i Raseborg – Facebook

Fila Church Helsinki – Filadelfia Helsingfors – Facebook

Betaniaförsamlingen i Sibbo – Facebook

Filadelfiaförsamlingen i Borgå – Facebook

Om det dyker upp fler i vårt nätverk av pingstförsamlingar så kompletterar jag listan. Vill du följa med lite större svenska församlingars webbsändningar så har du här några länkar:

Filadelfiaförsamlingen i Stockholm – Facebook

Uppsala Pingst – Facebook

Pingst Västerås – Facebook

Hillsong Sweden – Facebook

Och det finns nu tiotals , om inte hundratals fler församlingar som sänder. Sök på Facebook på Pingst eller församling eller på ort plus pingst så hittar du mycket.

De mer traditionella producenterna av svensk kristen TV-media samarbetar ofta med församlingar och förkunnare som sedan kan ses på flera av kanalerna. Men de har också många amerikanskproducerade program och annat internationellt material som textas till svenska. Här några kristna TV-kanaler som kan ses på webben.

Himlen TV7

TBN Nordic

Kanal 10

TV Vision Sverige

TV7 (som Himlen TV7 är del av) sänder på finska

UskoTV

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: