Pingst Europa målsättning 2020: 10.000 missionärer

pem_logoPingstnätverket Pentecostal European Mission (PEM) antog på sin konferens i november ambitiösa målsättningar för 2020: Att inspirera församlingarna att utöka korttidsmissionärernas antal från nuvarande 3500 till 7000, samt långtidsmissionärernas antal från nuvarande 1500 till 3000. Dessutom vill man ”adoptera” 200 nya ”minst nådda folkgrupper” utöver dem man redan arbetar med.

hh_fi_250Under konferensen, som hölls 12-15.11.2019 i Kiev, Ukraina, valde man Harri Hakola, verks.led. för Fida International, till ny ordförande för PEM. Fida hör till de största och bäst organiserade missionsorganisationerna inom Pingst Europa så det är inte så konstigt att den finländska ordförandeserien får en fortsättning. Tidigare ordförande var Rauno Mikkonen, också från Fida, och innan dess verkade Arto Hämäläinen i många år som ordförande. Samtidigt är Pelle Hörnmark, från svenska Pingst, ordförande för Pentecostal European Fellowship (PEF) (som PEM är en del av) så det är mycket nordiskt i ledningen för Pingst Europa för tillfället.

Målsättningen ska väl närmast ses som en inspirationsmålsättning eftersom PEM inte har någon möjlighet att direkt styra de 32 medlemsorganisationerna (och de 9 associerade medlemmarna). Men man ordnar konferenser och skolningstillfällen, samt samlar och delar information om missionsinsatserna från pingstförsamlingarna och missionsorganisationerna i Europa. Den samlade uppfattningen som delades på konferensen var att missionsarbetet är på växande inom europeisk pingst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.