FSPM har nu kontoret i Jakobstad

kont_fly19_650I början av 2019 flyttade FSPM:s* kontor från Sibbo till Jakobstad. Efter 10 år på FSPM:s kontor i Betaniakyrkan överlämnade Gun-Britt Sandström vid årsskiftet över ansvaret för kontoret till Maria Prost. Alla mappar och övrigt material lastades den 3 januari på en släpvagn för att transporteras 500 km norrut. FSPM:s kontor och Maria Prost hittar du nu i Elimkyrkan på Stationsvägen 1 i Jakobstad.

Det här sammanfaller med att Elimförsamlingens föreståndare, Patrik Hellström, vid FSPM:s höstmöte i november blev vald till ordförande för styrelsen. Han är också vald till nationell ledare för FSP – nätverket av pingstförsamlingar med huvudsakligen svenska som huvudspråk. Samtidigt fortsätter han som huvudredaktör för tidningen Livet. Så ganska mycket av de gemensamma funktionerna är nu samlade i Jakobstad.

Verksamhetsledaren Gabriel Grönroos arbetar fortsättningsvis utifrån sitt kontor i Sibbo, så den gamla adressen fungerar också. Just nu genomgår FSPM och pingstförsamlingarnas missions- och utvecklingssamarbete en stor förändring då de gamla projekten ska avslutas och endast ett fortsätter över 2019-2020. Trots alla utmaningar förändringarna medför så sammanfaller det ändå ganska lämpligt med ett föryngrande i ledarskapet i församlingarna. Det är nu ett bra läge för att tänka och skapa något nytt, utan att fördenskull släppa ansvaret för och omsorgen om de missionärer som är utsända.

Mera info om FSPM hittar du på webbsidan www.fspm.fi – där du också hittar kontaktuppgifter till det nya kontoret.

*FSPM är förkortning av ”Finlands svenska Pingstmission rf”, som är pingstförsamlingarnas samarbetsförening för att samordna den gemensamma missionen och utvecklingssamarbetet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: