Pingst Pastor Konferens 2019 – rekordmånga deltagare

Rekordmånga pingstpastorer (575) deltar 8-10.1.2019 i den årliga tredagars Pingst Pastor Konferensen i Stockholm. I år har man också inbjudit pastorer från Finland, Norge, Danmark och Island – vilket delvis förklarar det större deltagarantalet. Den nordiska pingströrelsen har historiskt haft mycket med varandra att göra, man har samma rötter alltifrån T.B.Barratt (Norge) och Levi Pethrus (Sverige) som var nyckelpersoner när det gällde att introducera pingstbudskapet i Norden i början av 1900-talet. Sedan dess har kontakterna varit olika täta, men det som är aktuellt just nu är att det varit generationsväxling i rörelsernas ledarskap och den nuvarande generationen av ledare behöver nu utveckla sina egna kontakter med kollegerna i andra nordiska länder.

Dagarna är fullspäckade med intressanta seminarier men en viktig och trevlig del av konferensen är att träffa gamla vänner och lära känna nya kolleger från hela landet och nu också Norden. Även det här året deltar en grupp finlandssvenska pastorer och de får nu sällskap av tiotals kolleger från de finskspråkiga pingstförsamlingarna i Finland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: