Pingst Pastor Konferens 2019

pp_650Vad sysslar 500 pingstpastorer med när de träffas till sin årliga konferens i Stockholm, den här gången 8-10 januari 2019? Vilka är de teman som diskuteras, vilka internationella gäster bidrar med perspektiv och vart vill man komma med den kollegiala fortbildningen?

De pingstpastorer i Sverige och Svenskfinland som är registrerade i Pingst Pastor Nätverket har den 1 oktober fått epost som berättar att man nu kan anmäla sig till konferensen i januari och som presenterar programmet med välpackat innehåll.

De tre konferensdagarna har var sitt tema: 1. Kärleken till Jesus och människor. 2. En tydlig, respekterad röst. 3. En rörelse som aldrig slutar växa.

Under de här temarubrikerna hittas storsamlingar och mindre seminarier i de mest olika ämnen. Här några exempel: Teologi för mission, Pastorns apologetiska ansvar, Teologi för skapelsen i en tid av klimatutmaningar, 10 tankar för utövande av själavård, Gudstjänstens återkomst, Goda råd till en föreståndare om nästa generation, Församlingsplantering i Sverige.

pi_phen_200Förutom de många svenska föreläsarna har också denna gång flera internationella gäster inbjudits. Sophia och Glyn Barrett, från Audacious Church i Manchester, kommer att tala om ”Att vinna människor i vår tid”. Truls Åkerlund, från Høyskolen for ledelse og teologi, Norge, kommer att tala om ”Fenomenet pingstledarskap”. Allan Anderson, från universitetet i Birmingham, kommer att tala om ”Global Pentecostalism and Social Impact.

Ledaren för Svenska Pingst, Daniel Alm, säger att man ”har förberett ett innehåll vi tror kommer att ge både inspiration, fördjupning, redskap och utmaning, allt i en miljö av tillbedjan och gemenskap. Jag vill se våra pastorsdagar som omklädningsrummet under försäsongsträningen där laget kommer in i värmen, träffas för strategisnack och sen går ut och vinner matchen.”

Avsikten med dagarna är klart större än bara glada återträffar med kolleger, fika och senaste nytt från församlingarna – man vill främja en tydligare profil för pingst, koppla ihop med utvecklingen inom global pentekostalism och ge både inspiration och verktyg för att deltagarna ska kunna vara proaktiva och nätverkande pingstpastorer.

Info om Pingst Pastor hittas på Pingst.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: