Pingstkyrkan växer i Sverige

pi_arsb18Under de senaste åren har antalet medlemmar i de svenska pingstförsamlingarna ökat så att man nu kan rapportera att medlemsantalet vid slutet av år 2017 var 87 392 medlemmar fördelade på 439 församlingar. Det kan jämföras med 84.723 medlemmar vid utgången av år 2013. Senaste år (2017) döptes 2.053 personer och man noterade en nettoökning på 1.745 medlemmar.

Det här och mycket mer kan läsas i ”Pingströrelsens Årsbok 2018” som förutom statistikuppgifterna innehåller kontaktuppgifter till alla församlingar, 24 sidor årskrönika, artiklar om missionen mm.

Man rapporterar också ekonomisk redovisning från 310 församlingar. Insamlingen blev sammanlagt 347,5 miljoner kronor, vilket motsvara ett genomsitt på 5204 kronor per medlem. 280 församlingar, med 56 695 medlemmar, meddelade också att man satsat 44,4 miljoner kronor på missionen, vilket motsvarar ca 783 kronor per medlem. Utöver det så har 82 församlingar rapporterat att missionen fått sammanlagt 35,7 miljoner kronor från Second hand-butikerna.

Du kan beställa ”Pingströrelsens årsbok 2018” från webshoppen på Pingst.se

Bilden från Pingst.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.