Finska Pingsts Höstdagar 4-6.10.2018

saa_hel_650Den 4 oktober börjar Finska Pingsts Höstdagar (Syyspäivät) i Saalemkyrkan i Helsingfors.  De tre dagarna samlar 500-600 pastorer och ledare från ca 250 pingstförsamlingar. De årliga ledardagarna är viktiga för församlingsledarna för att få fortbildning, större perspektiv och glädjen över att möta likasinnade kolleger. I år är gästtalarna en intressant mix också ur svenskt perspektiv då både Svenska Pingsts ledare Daniel Alm och PEFs ordförande Pelle Hörnmark är inbjudna att ge perspektiv på vad som händer inom Pingst i Sverige respektive Europa. (PEF = Pentecostal European Fellowship). Förutom de svenska gästerna kommer Reinhard Bonnke och Gary Wilkerson att medverka på lördag och söndag, dels på ledardagarna, men också som talare på två möten i Ishallen i Helsingfors – Jumala on.

mi_yr18_150Saalems ledande pastor, Mika Yrjölä, har ett mycket internationellt perspektiv och har under det senaste året varit mycket i kontakt med pingst i Sverige. Han talade på Nyhemsveckan i somras och predikade i Filadelfia Stockholm häromveckan. Han är också ordförande för samfundet ”Pingstkyrkan i Finland” – dvs Helluntaikirkko, dit allt fler pingstförsamlingar ansluter sig och som kommer att vara den juridiska organisationsform som de allra flesta församlingarna torde ansluta sig till över tid.

På torsdag blir det ”interna” samtal om aktuella saker i rörelsen, men också en intressant session med Jari Metsämuuronen. Han är en framtidsforskare som arbetar som assisterande professor på NLA University College i Bergen, Norge. Han kommer att tala om vår tids allmänna megatrender och hur de påverkar framtidens församlingsarbete.

På fredag talar Daniel Alm på temat ”Vad hände i Sverige?” och Pelle Hörnmark på temat ”Vad har man hittat i de europeiska pingstförsamlingarna?”

På lördag ordnar arrangörerna en festmåltid (med hänvisning till Saalems 90-års jubileum som firas denna helg) för alla deltagare men också sessioner med Gary Wilkerson och Reinhard Bonnke. Gary Wilkerson är den även i Finland kände pastorn David Wilkersons son, som nu leder den organisation som hans far startade, World Challenge. Han är också pastor och författare. Reinhard Bonnke har besökt Finland flera gånger och är mest känd för sina megakampanjer i Afrika med miljontals deltagare.

Mera info om dagarna hittas på syyspaivat.info (på finska)

Bilderna från Saalems facebook resp evenemangssidor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: