Kenneth och Elisabeth Witick välkomnades till Borgå Filadelfia

rasfor_kew18_650Kenneth Witick med frun Elisabeth, har flyttat till Östnyland och paret blev välkomnat till Filadelfiaförsamlingen i Borgå söndagen den 9 september 2018. Filadelfiakyrkan var fylld av församlingsfolk, andra församlingars representanter och vänner från olika håll. Senast har paret Witick verkat i Pingstkyrkan på Åland, nu blir Kenneth föreståndare i församlingen i Borgå.

Rasmus Forsman, som arbetat på halvtid i församlingen under flera år, får nu förstärkning i församlingsledningen. Kenneth Witick har arbetat i utmanande församlingssituationer förut och sett församlingar växa. Så Rasmus uttryckte glädje och förväntan då han inledde gudstjänsten.

Installationsceremonin leddes av pingstnätverket FSP:s och FSPM:s ordförande Kenneth Grönroos som inbjöd grannförsamlingarnas ledare att delta med uppläsning av lämpliga bibelord och välsignelse av paret Witick. I raden baktill från vänster: Henrik Nymalm, Missionskyrkan, Leif-Göte Björklund, Metodistkyrkan, domprost Mats Lindgård, Borgå svenska domkyrkoförsamling, Rasmus Forsman och emeritus pastor Runar Nylund från Filadelfiaförsamlingen.

kew18_inv_650

Kenneth Witick predikade sedan om ”Den lokala församlingen” – ett av många centrala teman i hans undervisning. Lite av programförklaring inför det nya uppdraget – där alla bär på kallelsen att vara Kristusbrev med en hälsning om frälsning…

kw18_fors_650

Avslutningsvis blev det en rad välkomsthälsningar från grannförsamlingarnas representanter, liksom från FSPM och FSP. Alla uttryckte glädje över tillskottet i pastorkollegiet och i samarbetet mellan församlingarna. Kenneth har samarbetat med flera av församlingarna i Östnyland redan under många år och har en historia från år 2002 av samarbete också med församlingsgruppen ”Taivas on auki” liksom med Israel-vänner i regionen. Så det lär bli mer samarbete med många och även en förstärkning av tvåspråkigheten i församlingen.

Mycket energi kommer att läggas på att bygga upp församlingen och välkomna nya människor. Man aviserade både bibelstudiekvällar med bön och likaså förmiddagar med bön. Ordet & Bönen är grunden för Witicks när de nu börjar ett nytt kapitel i sin kallelse. Tanken är också att Elisabeth ska kunna vara med i högre grad sida vid sida med Kenneth.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.