Stefan Sigfrids installerades som pastor i Filadelfia Sthlm

stesig18_650

Stefan Sigfrids, tidigare pastor i Sion Vasa, installerades till ledande pastor för Finska Filadelfia Stockholm söndagen den 23.9.2018. Han har redan under ett år, sedan hösten 2017, fungerat som pastor i Finska Filadelfia. Tydligen är man nöjd med hans insatser då han nu blev bekräftad som ledande pastor för Finska Filadelfia. Filadelfias föreståndare Niklas Piensoho deltog i installationsgudstjänsten (virkaanasettamisjuhla) och Mika Yrjölä, föreståndare för Saalemförsamlingen i Helsingfors och ordförande för finska pingstsamfundet Helluntaikirkko, talade.

update 23.9: Stefan blev alltså inte bara installerad som pastor utan blev ”ledande pastor” för Finska Filadelfia. Den tidigare ledande pastorn Timo Hakkarainen gav på söndagen över ”stafettpinnen”, men stannar kvar och fortsätter som pastor med nya uppgifter. Stefan tar nu över ansvaret för att leda Finska Filadelfia in i den närmaste framtiden.

Man marknadsförde händelsen på detta sett (från Finska Pingsts facebook-sida) – kunde vara titeln på en film också… 🙂 
fipi_haov_650

Finska Filadelfia har flyttat sina söndagsgudstjänster till Filadelfiakyrkan på Rörstrandsgatan och samverkan mellan den finska och svenska delen av församlingen ökar. Finska Filadelfia är juridiskt en del av Filadelfiaförsamlingen, men har sedan 1951 haft en egen verksamhet och ansvarat för sin egen ekonomi – i stil med förortsförsamlingarna inom Filadelfia. Man har drygt 500 medlemmar.

Nu har tiden kommit för lite mer konkret integrering och närmande av församlingsgrupperna. Det är väl också ett uttryck för att barn och barnbarn till de finska invandrarna mer och mer ser sig som en del av det svenska samhället och det svenska församlingslivet. Så Stefan Sigfrids kan rimligen fungera i båda språkgrupperna och samarbeta smidigt, särskilt som han ju känt de svenska kollegerna i pastorskåren sedan tidigare. På söndagar har man tre gudstjänster i Filadelfia, kl. 11, 16 och 18, och då är alltid den finska gudstjänsten kl. 16.

I och med att Kaggeholms folkhögskola under nästa år planerar för flytt till Rörstrands slott, vägg i vägg med Filadelfia, har man också rört om i utbildningsstrategierna. Redan från i höst startar Kaggeholm, i samarbete med Filadelfia och flera andra lokala församlingar, Bibelskola Stockholm, där man dels kan studera på olika språk (även finska) och det finns 5 klasser att välja mellan. Man startar också hösten 2018 en internationell bibelskola på Cypern – EQUIP – international school of biblical training.

Stefan Sigfrids är en av kursledarna för Bibelskola Stockholm. Här kan du se och höra Stefan presentera bibelskolan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.