Stefan Sigfrids installeras som pastor i Filadelfia Sthlm

stesig18_650

Stefan Sigfrids, tidigare pastor i Sion Vasa, installeras till pastor i Filadelfia Stockholm söndagen den 23.9.2018. Han har redan, sedan hösten 2017, fungerat som pastor i Finska Filadelfia. Tydligen är man nöjd med hans insatser då han nu, efter ett års prövotid, blir bekräftad som en av församlingens ordinarie pastorer. Filadelfias föreståndare Niklas Piensoho deltar i installationsgudstjänsten (virkaanasettamisjuhla) och Mika Yrjölä, föreståndare för Saalemförsamlingen i Helsingfors och ordförande för finska pingstsamfundet Helluntaikirkko, talar.

Finska Filadelfia har numera sina gudstjänster i Filadelfiakyrkan på Rörstrandsgatan och samverkan mellan den finska och svenska delen av församlingen ökar. Finska Filadelfia är juridiskt en del av Filadelfiaförsamlingen, men har sedan 1951 haft en egen verksamhet och ansvarat för sin egen ekonomi – i stil med förortsförsamlingarna inom Filadelfia. Men nu har tiden kommit för lite mer konkret integrering och närmande av församlingsgrupperna. Det är väl också ett uttryck för att barn och barnbarn till de finska invandrarna mer och mer ser sig som en del av det svenska samhället och det svenska församlingslivet. Så Stefan Sigfrids kan rimligen fungera i båda språkgrupperna och samarbeta smidigt, särskilt som han ju känt de svenska kollegerna i pastorskåren sedan tidigare. På söndagar har man tre gudstjänster i Filadelfia, kl. 11, 16 och 18, och då är alltid den finska gudstjänsten kl. 16.

I och med att Kaggeholms folkhögskola under nästa år planerar för flytt till Rörstrands slott, vägg i vägg med Filadelfia, har man också rört om i utbildningsstrategierna. Redan från i höst startar Kaggeholm, i samarbete med Filadelfia och flera andra lokala församlingar, Bibelskola Stockholm, där man dels kan studera på olika språk (även finska) och det finns 5 klasser att välja mellan. Man startar också hösten 2018 en internationell bibelskola på Cypern – EQUIP – international school of biblical training.

Stefan Sigfrids är en av kursledarna för Bibelskola Stockholm. Här kan du se och höra Stefan presentera bibelskolan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: