Ny föreståndare i Pingstkyrkan Åland

pk_ax_650

kew18_300

Pingstkyrkan på Åland har bytt föreståndare. Kenneth Witick, som arbetat i församlingen under några år, har flyttat österut och blir föreståndare i Filadelfiaförsamlingen (pingstkyrkan) i Borgå från september 2018. De senaste åren har församlingen också haft en andrepastor som nu tar över ansvaret för församlingsledningen.

Den 26 augusti 2018 ordnade församlingen en festlig invigningsgudstjänst då det nya föreståndarparet välsignades till sin nya uppgift i församlingen. Kenneth Grönroos, ordförande för FSPM (Finland svenska Pingstmission) och FSP (nätverket Finlands svenska Pingst) deltog i invigningsceremonin och välsignelsebönen. Han överräckte också boken ”Trons hemlighet” som är en samling av resonemang kring de viktigaste trossatserna i pingstkyrkan.

josasten18_450.jpg
Joel Stenroos, på bilden med frun Sarah, är nu installerad i sin tjänst som föreståndare i Pingstkyrkan. Paret är välkänt i pingstkyrkan på Åland, men tillsvidare mindre kända ”i riket”.

I nätverket FSP kommer Joel att bli allt mer bekant med sina kolleger i de finlandssvenska pingstförsamlingarna. Joel har redan tagit sig an uppgiften att representera FSP i Ekumeniska rådets svenska sektion.

Comments

  1. KJÆRE PASTOR KENNETH GRØNROOS! Sidst efterår så skrev jeg en mail til dig ,OG spurte om du ville kontakte SIGURD FJELD SOM BOR I STRANDNAS NÆR Mariehamn, og invitere ham til KIRKEN. DA jeg intet videre har hørt om det, vil jeg bare spørge dig om du OG kirken har fået NOEN kontakt med SIGURD som er en gammel barndomskammerat fra RISØR I NORGE. Med BEDSTE HILSEN OLAF PEDERSEN TILST VED AARHUS I Danmark.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: