Ny föreståndare i Pingstkyrkan Åland

pk_ax_650

kew18_300

Pingstkyrkan på Åland har bytt föreståndare. Kenneth Witick, som arbetat i församlingen under några år, har flyttat österut och blir föreståndare i Filadelfiaförsamlingen (pingstkyrkan) i Borgå från september 2018. De senaste åren har församlingen också haft en andrepastor som nu tar över ansvaret för församlingsledningen.

Den 26 augusti 2018 ordnade församlingen en festlig invigningsgudstjänst då det nya föreståndarparet välsignades till sin nya uppgift i församlingen. Kenneth Grönroos, ordförande för FSPM (Finland svenska Pingstmission) och FSP (nätverket Finlands svenska Pingst) deltog i invigningsceremonin och välsignelsebönen. Han överräckte också boken ”Trons hemlighet” som är en samling av resonemang kring de viktigaste trossatserna i pingstkyrkan.

josasten18_450.jpg
Joel Stenroos, på bilden med frun Sarah, är nu installerad i sin tjänst som föreståndare i Pingstkyrkan. Paret är välkänt i pingstkyrkan på Åland, men tillsvidare mindre kända ”i riket”.

I nätverket FSP kommer Joel att bli allt mer bekant med sina kolleger i de finlandssvenska pingstförsamlingarna. Joel har redan tagit sig an uppgiften att representera FSP i Ekumeniska rådets svenska sektion.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: