Betesda Church öppnar bibelskola

Pingstförsamlingen i Ekenäs, Betesda Church Raseborg, startar en ”öppen bibelskola” i september och det blir totalt fyra undervisningstillfällen (tisdagar) under höstterminen.

Den här första studiemodulen handlar om ”Nya testamentets rötter” (ca. 10-15 studietimmar)

Innehåll: Kursen börjar med en allmän inledning till judendom för att underlätta behandlingen. Därefter går vi igenom arkeologiskt, historiskt samt teologiskt material gällande den historiske Jesus,vad Jesus undervisade i ljuset av evangelierna och hurudan är hans ursprungliga lära enligt Nya testamentet. Dessutom studerar vi hur tidig jude-kristendom skiljer sig från dagens kristendom och hurudan var jude-kristnas identitet. Till sist funderar vi på hurudan inverkan det som behandlats kan ha på våra moderna attityder och inställningar. Grundtanken med undervisningen är att öppna nya synvinklar på Nya testamentets skrifter, människor, värld och tid i allmänhet. Det finns tid för frågor och diskussion, vilka välkomnas varmt!

Den Öppna Bibelskolan är avgiftsfri och öppen för alla.

op_bib_bechu18_500Undervisningstider hösten 2018:
Tisdag 11.9.2018, kl. 19.00-20.30. ÖB 1
Tisdag 9.10.2018, kl. 19.00-20.30. ÖB 2
Tisdag 6.11.2018, kl. 19.00-20.30. ÖB 3
Tisdag 4.12.2018, kl. 19.00-20.30. ÖB 4

Plats: Betesda Church, Ekenäs, Långgatan 19, ’Övre salen’

Som lärare och föreläsare fungerar Kenneth Silver från Raseborg.
Kenneth är filosofie doktor, och till yrket professionell historiker, arkeolog och forskare. Dessutom har Kenneth studerat teologi och varit pastor i tjänst eller visiterande pastor/predikant i åtta år. Han har bott över 10 år i östra Medelhavsområdet och Mellanöstern. Kenneths specialintressen gäller hellenistisk-romersk-bysantinsk tid (ca. 330 f.Kr. – 600 e.Kr.). Kenneth har arbetat med arkeologiskt och historiskt material i Grekland, Italien, Israel, Egypten, Jordanien, Syrien, och senast i Turkiet. Hans nuvarande forskningsintressen berör närmast tidig jude-kristendom och kyrkohistoria samt kartläggning av norra Mesopotamien, d.v.s. gränsen mellan Rom och Persien.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.