Ny föreståndare i Borgå Filadelfia

brgfila_650Den 9 september 2018 blir det fest i Borgå Filadelfia då man ordnar välkomstgudstjänst för församlingens nye föreståndare. Till gudstjänsten kl. 18 är också stadens och regionens församlingars representanter inbjudna. Det är en öppen tillställning så alla intresserade är välkomna att stiga in i Filadelfiakyrkan på Nordenskiöldsgatan 22 den här söndagskvällen.

Under några år har Rasmus Forsman fungerat som t.f. föreståndare och församlingsarbetare i församlingen. Han kommer att fortsätta som församlingsarbetare jämsides med den nye föreståndare som kommer att arbeta halvtid i församlingen.

past17_kw_650Söndagen den 9 september kommer församlingen att välkomna och välsigna Kenneth Witick som ny föreståndare i församlingen. Kenneth och hans fru Elisabeth har senast arbetat i Pingstkyrkan på Åland och innan dess i Betel i Karis (och före det i flera andra församlingar). I Karis började han och Elisabet arbetet med några få medlemmar i församlingen, efter några år hade gruppen växt till närmare hundra medlemmar. På Åland har de fått se hur olika grupper kommit samman för att bygga församling och man har också förberett ett föreståndarbyte med lokal förankring där. Kenneths efterträdare i Pingstkyrkan på Åland heter Joel Stenroos. Det är alltså en erfaren, driftig och mångsidigt begåvad föreståndare som nu ska börja sitt arbete i Borgå.

Kenneth Witick är också sedan många år djupt engagerad i att hjälpa det judiska folket och i att sprida kunskap om det profetiska ordet gällande Guds planer, inklusive Israels och det judiska folkets roll och plats. Han torde fortsätta ge betydande del av sin tid och kraft för det här inom ramen för föreningen Karisma Farleden.

brg_krt_650

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: