Sverige: Pingst och trosrörelsen satsar tillsammans

danal17_300Tidningen ”Världen idag” skriver om att Pingst Sverige den 6 december gett grönt ljus för att delta i en storsatsning på församlingsplantering tillsammans med Trosrörelsen och fria församlingar. Det är en satsning som också kommer att få stöd från pingströrelsen Assemblies of God (AOG) i USA. Planen är att starta 30 nya församlingar under tre år.

Man har bildat ett råd av andliga ledare som ska koordinera arbetet. I gruppen ingår sammankallaren Daniel Alm (bilden), ledare för Pingst Sverige, och Johannes Amritzer (SOS Church), Lennart Torebring (Södermalmskyrkan), Linda Bergling (Arken), Joakim Lundqvist (Livets Ord), Per-Johan Stenstrand (Life Center), samt Nicklas Mörling (Pingst församlingsplantering).

AOG har lovat matcha de summor som församlingarna satsar på att plantera nya församlingar upp till 30.000 dollar per församling. Tanken är sedan att pengarna ska betalas tillbaka så småningom för att sedan investeras i ytterligare församlingsplantering längre fram. Man planerar att redan under år 2018 starta 7-8 församlingar.

Det handlar förstås inte bara om pengar utan även om coachning och annat stöd. AOG startade mer än 500 nya församlingar under förra året och har många verktyg för just den verksamheten. Det som är viktigt för AOG är teologin och värderingarna – inte att man formellt tillhör pingströrelsen – därför möjliggörs nu ett helt nytt samarbete mellan pingst och trosrörelsen och andra församlingar med samma teologi.

Daniel Alm uttryckte förväntan inför satsningen: ”Jag tror helt enkelt att Anden leder oss in i en positiv fas av församlingplantering som inte hämtar energi ur strider och splittringar. Vi går framåt tillsammans i en gemensam längtan att det ska finnas så många kristna gemenskaper i Sverige som möjligt.”

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.