Erwin McManus, Mika Yrjölä och Patrik Hellström på Pingst Pastor Konferens

ph_elim17_300Det är igen dags för Pingst Pastor Konferens. Den 9-11 januari 2018 samlas närmare 550 pingstpastorer för sin årliga konferens i Stockholm. Några finlandssvenska pastorer kommer också att vara med. Historiskt sett har pingstpastorer från Svenskfinland alltid deltagit i svenska pastorsgemenskapen, tidigare känd som ”Predikantveckan”, numera deltar man i  ”Pingst Pastor Konferens”. Svenskfinland räknas in som svenska pingsts nionde region i pastorsgemenskapen. Den finlandssvenska gruppen leds av Patrik Hellström, pastor i Elimförsamlingen i Jakobstad.

mos_web_300Förutom seminarier och samlingar med olika svenska pastorer och teologer kommer också Erwin McManus från kyrkan Mosaic i Los Angeles att tala i konferensen. Han har utvecklat nya kulturella uttryck för kristen tro och påverkat många andra genom sitt arbete. Det kommer han att presentera i samtal med Andreas Nielsen, ledare för Hillsong Sverige. Den finska (finskspråkiga) pingströrelsen representeras av Mika Yrjölä som är ledare för pingstsamfundet ”Helluntaikirkko” och ledande pastor för Saalemförsamlingen i Helsingfors. Han kommer att tala i en av kvällssamlingarna.

pp17_650Teman i årets seminarier är:
1. ATT LEDA SIG SJÄLV/ HÄLSOSAM LIVSSTIL OCH STRESSHANTERING med Anna-Carin Rabnor och Frida Nyberg
2. ATT LEDA FÖRSAMLINGEN SOM MÄNNISKA/ATT TRÄNA OCH TILLSÄTTA VOLONTÄRER OCH LEDARE med Lisa Fredlund och Elloise Nordkvist
3. RELATIONSBYGGANDE I SAMHÄLLET/PASTORN OCH DET OFFENTLIGA RUMMET med Andreas Wessman och Ulf Sundkvist

Det blir också bokrelease av en antologi med titeln ”Kallad. Bekräftad. Överlåten”. En bok som innehåller kapitel av 38 pingstpastorer som tar upp praktiska råd och tips för hantverket som pastor, exempelvis kring hur man är officiant vid en begravning, relationen till medierna, familjelivet eller hur man tar emot kritik.

danal17_300Föreståndaren för Pingst ffs, Daniel Alm, reflekterade över läget i rörelsen inför konferensen:
– Det viktigaste är att det får finnas en passion och ett andligt mod i det vi gör. Det finns en risk att vi kristna – precis som samhället i övrigt – blir så upptagna vid att allt ska vara perfekt och väldokumenterat, att det sprids en försiktighet och rädsla, och att vi tappar bort själva kallelsen.
– Visst är karaktär och kompetens viktigt. Men den stora utmaningen är att få en riskbenägen, frimodig och varm pingströrelse, säger Daniel Alm.

Mer om Pingst Pastor Konferens på tidningen Dagen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: