Filadelfia Pargas söker nytt hem

par_ping_300Den lokala dagstidningen Åbo Underrättelser gick den 16 november ut med nyheten att Filadelfiaförsamlingen i Pargas söker nytt hem. Det nuvarande huset ska säljas och församlingen söker nya och mer ändamålsenliga lokaliteter på en central gata.

Sven och Eva Bäcksbacka arbetar som föreståndare i församlingen sedan många år. Eva berättar om bakgrunden till församlingens beslut att flytta: Församlingens nuvarande kyrkolokal är ett relativt gammalt hus, som skulle kräva stora renoveringsinsatser. Huset har också utrymmen som inte motsvarar församlingens behov. Det skulle rent ekonomiskt vara en stor utmaning att renovera och frågan som man började ställa sig var om det var värt det. Huset byggdes ursprungligen av Frälsningsarmén år 1959 och köptes av Filadelfiaförsamlingen år 1987. Så församlingen har verkat i huset i 30 år.

sv_ev_backs_300När Sven och Eva förde fram tankarna i styrelsen om att flytta till mer ändamålsenliga lokaler, visade det sig att flera andra också börjat tänka i de banorna. När också församlingen i föreningsmötet bejakade förslaget att sälja huset, var det lätt att gå vidare. Nu drömmer man om att hitta en affärslokal gärna på gågatan eller åtminstone centralt på gatunivå som bättre skulle motsvara församlingens behov.

Eva berättar att hela saken upplevs som förberedd av Gud i människors hjärtan. Därför upplever man nu en positiv förväntan och förtröstan på att Gud ska leda församlingen vidare när nu ett nytt kapitel i församlingens historia ska börja skrivas.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.