Pingst Pastor Konferens 2018

pp17_650

Under flera år har drygt 500 pastorer och församlingsledare från alla Sveriges hörn samlats till konferens i Stockholm i början av året. Nästa Pingst Pastor Konferens hålls tis-tors 9-11 januari 2018. De finlandssvenska pingstpastorerna är inbjudna och 5-15 brukar delta. Patrik Hellström, pastor i Elimförsamlingen i Jakobstad, kommer att leda den finlandssvenska delegationen i de process-samtal som är inplanerade i konferensprogrammet.

Det här är en glad och ambitiös ledarkonferens för att uppmuntra, utmana och utrusta  pastorerna för deras uppgift. Programmet handlar både om ledarens egen utveckling och församlingarnas behov i sina utvecklingsprocesser.

Dagarna innehåller bokrelease, seminarier om att leda sig själv – hälsosam livsstil och stresshantering, om att leda församlingen – att träna och tillsätta volontärer och ledare, samt om relationsbyggande i samhället – pastorn och det offentliga rummet. Det kommer att handlar om teologiska strömningar i tiden, Pingsts framtidsbild och tillväxtutmaningar. Några gästtalare kan nämnas: Mika Yrjölä, pastor i Saalemförsamlingen i Helsingfors, och Erwin McManus, lead pastor för Mosaic i Los Angeles. Av programmet får man intrycket att det är en relevant och framåtblickande ledarkonferens som planeras.

Den pastor som vill delta ska anmäla sig innan jul, men helst omgående, med tanke på hotellrummens antal, biljettpriser osv. Mera info och möjlighet att anmäla sig hittas på pastor.pingst.se.

Bilden ovan är från Pingst Pastor Konferens 2017

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: