FSP Pastorsdagar valde föreståndarråd

past17_ao_650.jpg
Pastorsdagarna i Jakobstad behandlade många aktuella frågor. En av de mer strategiska frågorna var hur samordnandet av gemensamma processer och funktioner nu ska skötas inom finlandssvenska pingst. Redan under tiden med Stefan Sigfrids som nationell ledare sammankallades föreståndarna från församlingarna för gemensamma överläggningar. Nu bekräftades det upplägget genom att Pastorsdagarna valde 12 personer att representera församlingar och regioner i nätverket.

Kenneth Grönroos fungerar som föreståndarrådets sammankallare och ordförande och tanken är att rådet ska sammankallas ungefär varannan månad för att tillsammans dryfta och driva de gemensamma frågorna. Föreståndarrådet bereder t.ex. ledardagarna på våren, håller i samfundsprocessen, dryftar strategi för barn&ungdomsarbetet och andra frågor som behöver gemensam process.

Till föreståndarrådet hör Kenneth Grönroos (ordf.), Patrik Hellström (Elim, JBST), Monika Koskinen (Betesda, Kuni), Magnus Mikander (Elim, Kvevlax), Anders Olin (Sion, Vasa), Daniel Lindström (Filadelfia, Korsnäs),  Edward Holmberg (Filadelfia, Närpes), Kenneth Witick (Pingstkyrkan, Åland), Fredrik Martin (Betesda Church, Raseborg), Inger Nylund (Betesda Church, Raseborg), Johan Forsbäck (Fila Helsingfors) och Rasmus Forsman (Filadelfia, Borgå). De är valda för ett år, dvs. till nästa FSP Pastorsdagar hösten 2018.

Följande gemensamma dagar blir FSP Ledardagar i Betesda Church, Raseborg,  9-10 mars 2018. Då inbjuds församlingarna att skicka alla sorters ledare och ansvarsbärare till de gemensamma fortbildningsdagarna. Noteras kan också Missionens utvecklingsdag 14 april som hålls i Elim, Jakobstad. Och slutligen Sommarkonferensen som hålls 7-10 juni i Borgå.

Dessutom är pastorerna inbjudna till Pingst Pastor Konferens som hålls i Stockholm 9-11 januari 2018. Patrik Hellström valdes att representera FSP i kontakterna med Pingst i Sverige och han hoppas att många av pastorerna i Finland också ska ta sig till Pingst Pastor Konferens. Dags att anmäla sig nu.

Bilden: Anders Olin, nybliven föreståndare i Sionförsamlingen i Vasa, talade sig varm för nödvändigheten av att utveckla ungdomsarbetet i de finlandssvenska pingstförsamlingarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.