Stor fest för finska pingst på midsommarafton

juh_kon17_vy_650

Det här året är ju för Finland ett dubbeljubileum – dels firar vi Finlands 100 år av självständighet och dels firar vi (eller ”uppmärksammar” om man vill vara neutral) reformationens 500 år. Den finska pingströrelsen slår på stort och firar båda sakerna i sin midsommarkonferens i Keuruu. Man har också bjudit in övriga frikyrkor i Finland att fira tillsammans under hela fredagen och in i midsommaraftonen. Det här programmet är också en del av Finlands officiella program för årets jubileumsfirande.

juh_kon17_suo100_200

Den finska pingströrelsens Midsommarkonferens samlar årligen ca 30.000 deltagare på den stora campingplatsen runt Iso Kirja-institutet som inrymmer t.ex. pingströrelsens bibelskola och förlag.

Det är alltså en folkfest av stora mått, en mötesplats för pingstfolket från hela Finland och avspeglar också mångspråkigheten som alltmer blir den nya vardagen i församlingslivet. Samlingarna går naturligtvis på finska, men tolkas på plats till engelska, svenska, tyska och spanska. Dessutom en del samlingar till arabiska och farsi.

usk_200Om du inte har lust eller möjlighet att åka till Keuruu i mellersta Finland, kan du följa med en del av samlingarna via TV7 och i stort sett alla samlingar via webben på UskoTV – där du för 25€ får tillgång till alla direktsända samlingar plus hela arkivet. För att ha någon större behållning av dem behöver du förstås förstå finska behjälpligt.

Så för den som gillar sommarkonferenser så är det nu högsäsong – den här veckan bjuds vi på webbsändningar från både Nyhemsveckan i Sverige och Midsommarkonferensen / Juhannuskonferenssi i Finland. Och nästa vecka börjar den finlandssvenska Sommarkonferensen i Vörå (29.6-2.7) – ett samarrangemang mellan Finlands svenska Pingst och Missionskyrkan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: