När händer vad inom Finlands svenska Pingst 2017?

svf_omrfin_650

Här lite info om vad som händer inom nätverket Finlands svenska Pingst, dvs. FSP. Det finns återkommande nätverksträffar och för dem det angår är det viktigt att boka in dem i god tid. Ett löst samarbetsnätverk förutsätter alltid lite mer aktivt deltagande av dem som är med – men en årsklocka hjälper till med att få kalendern att samarbeta…

FSP Ledardagar 10-11 mars 2017 i Fila Helsingfors

Ledardagarna handlar både om att samtala om samarbetet men också ge fortbildning till ledarna i församlingarna. Inbjudna är alla pastorer, ban&ungdomsledare, lovsångsledare, äldste, diakoner, styrelse och alla andra som församlingen vill skicka till ledardagarna.

filahel_300Ledardagarna i Fila Helsingfors på Albertsgatan 31 börjar kl. 12 med lunch medan den första sessionen börjar kl. 13. Temat är ”Att leda sin församlings mission” med Gabriel Grönroos, Niklas Piensoho. Session 2 och 3 (resten av fredagen) har rubriken ”Pingst – nutid och framtid” och är huvudsakligen samtal om allt som är aktuellt nu och framöver. Stefan Sigfrids leder samtalet och introducerar de olika frågor som ska diskuteras. På lördagen startar dagen kl. 9 och då kommer det att handla om ”Att leda sig själv” med Niklas Piensoho, ”Att leda smågrupper och bygga team” med Anders Olin och Andreas Frankner. Dagen avslutas med session om ”Att leda andra – att bygga team – att skapa delaktighet”. Dagens program tar slut kl. 16.

noval_300FSP Sommarkonferens med MKF 28 juni – 2 juli på Norrvalla i Vörå
Många uttryckte sin glädje över den gemensamma sommarkonferensen på Åland i fjol. I år planeras också en gemensam sommarkonferens i Vörå då alltså FSP (Finlands svenska Pingst) och MKF (Missionskyrkan i Finland) gör gemensam sak. I fjol fanns det alltför lite tid för egna ledarsamtal inom resp. samfund, men i år ska 2 dagar vara reserverade för det, medan man sedan möts till gemensamma kvällsmöten. Lördag och söndag blir den stora folkfesten med gemensamma sessioner och möten som passar för alla. Mera info kommer småningom.

FSP Pastorsdagar 18-20 oktober 2017
Alla pastorer och föreståndare inom nätverket är inbjudna till FSP Pastorsdagar 18-20 oktober – plats och andra detaljer kommer senare. Men dagarna är fastställda och kan bokas i kalendern.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: