Drygt 45000 + 2000 pingstvänner i Finland

statkurva_200Senaste statistiken (2016) har publicerats av tidningen Ristin Voitto. Pingstförsamlingarna (finskspråkiga) i Finland döpte och välkomnade senaste år ungefär lika många som avfördes pga död eller andra orsaker. Under 2016 döpte man 919 personer. Det totala antalet vid slutet av 2016 var 45 631 medlemmar (10 mindre än 2015).

Under 2000-talet har pingstförsamlingarnas medlemsantal varit ganska stabilt. Men många medlemmar kom med under tillväxtåren på 50-60-talet och är nu gamla. Så det kan ses som rimligt att antalet avförda per år ökar under de närmaste åren. Samtidigt så har en del församlingar döpt fler invandrare och flyktingar som motverkar minskningen.

Den församling som döpt allra flest personer under 2016 är Turun Helluntaiseurakunta (Åbo pingstförsamling), hela 69 personer, vilket innebar att församlingen växte med 4 %. Procentuellt mer växte pingstförsamlingen i Salo som döpte 56 personer vilket motsvarade 13 % ökning.

Statistiken för FSP (Finlandssvenska Pingst) är ännu inte klar, men stora regionala variationer är att vänta. En del har döpt ganska många, medan andra inte har haft något inflöde av nya människor. Det finns drygt 2000 medlemmar i de finlandssvenska pingstförsamlingarna. Så fort statistiken är klar kommer den att publiceras även på den här bloggen.

Kategorier:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.