Snabb överblick: Read Scripture bibelanimering

rs_ani_650

Hur läser du Bibeln? Systematiskt studium med bibelkommentarer, olika översättningar och textanalys? Eller någon del här och där, något kapitel ibland? För den vanliga bibelläsaren är bibeln ibland svår att komma in i eftersom det är texter skrivna av olika författare i olika tider, land och sammanhang. Det skulle kanske inte skada med lite hjälp att förstå mer?

Nu pågår ett ambitiöst projekt kallat ”The Bible Project” som är några teologers och animerares gemensamma arbete för att presentera bibelns böcker på ett intressant och överblickande sätt. Om du brukar fascineras av att titta på när en tecknare arbetar fram en bild så kommer du att bli fascinerad av projektets videopresentationer. I korta 5-10 minuters videoanimeringar presenteras bok efter bok med en animerad illustration som efterhand visar hela bokens huvudsakliga innehåll med bilder och text, samtidigt som en berättare (på engelska) beskriver vad du ser. Titta här:

eller här

Du hittar alla videor på webbsidan The Bible Project men också på Youtube

I Appen ReadScripture finner du en genomtänkt bibelläsningsplan som inkluderar dagens text, vilken ibland kombineras med aktuell video från produktionen. Gör det enkelt att ta till sig lite mer övergripande teman i sammanhanget man läser. Appen har också en webbsida med samma funktioner som du hittar i appen. Du kan kolla in den här: http://app.readscripture.org

Appen är på engelska och bibelläsningsplanen och bibeltexten är därför också på engelska. Appen finns på App Store för iOS (iPhone) åtminstone, har inte koll på om den finns för Android.

 

Comments

  1. Riitta Lindlöf says:

    Varför inte på svenska eller på finska?

    • Det här är ju en amerikansk produktion så de gör det på det språk de behärskar. Jag tror (vill minnas att jag läste på deras webbsida) att de har en vilja att lokalisera programmen även till andra språk, men det kräver ju både någon som kan översätta allting och så måste även själva animeringen göras om eftersom den också innehåller en massa text. Så det är en omständlig och tidskrävande procedur. Antar att vi får klara oss med engelskan tillsvidare…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: