God Jul Svenskfinland 2016

gj_rase16_650Flera finlandssvenska pingstförsamlingar gör en extra social insats inför julen. Ofta genom att ordna en välgörenhetskonsert med insamling vars behållning sedan går till att uppmuntra t.ex. barnfamiljer i kommunen. 

God Jul Sibbo var först ute med sin välgörenhetskonsert den 30.10 då Kristoffer Streng och Aija Wist sjöng i Betania i Sibbo. Insamlingen går till att ge julkassar sprängfyllda med mat och godsaker plus köpkort som Socialbyrån i Sibbo sedan distribuerar till behövande familjer i Sibbo.

God Jul Närpes hade sin konsert den 6.11 i Filadelfia men fortsätter med insamling även under en gemensam (frikyrkoekumenisk) julgudstjänst i Närpes kristna center den 11.12 kl. 11.

God Jul Raseborg som arrangeras av Betesda Church hade sin välgörenhetskonsert i Snåresalen med Elna Romberg och flera lokala sångare och musiker den 27.11.I

I Helsingfors arrangerar FilaHelsinki en julkonsert kallad ”Amazing Christmas” den 18.12 kl. 16 – en flerspråkig konsert. Man gör då en insamling till förmån för barnfamiljer i Helsingfors.

God Jul Vasa arrangeras av Sionförsamlingen och har konsert den 18.12 kl. 17. Sionförsamlingen var en av de första församlingarna (inom pingst) som började med en sådan riktad insamling och utdelning.

Det torde finnas fler församlingar som gör extra sociala insatser inför jul, de här var de som enklast hittades via webbsidor och Facebook. Dessutom pågår olika insatser hela året i flera församlingar, inte minst pga flyktingssituationen.

Aktiviteterna visar att församlingarna vill vara med och hjälpa och uppmuntra människor i sin närmiljö som kämpar inte minst ekonomiskt. Konserter är omtyckta och människor är hyfsat generösa så det är en fungerande ”fundraising”-metod. Ett trevligt sätt att generera inkomster som kan användas för att glädja andra. Dubbel-vinn.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.