Gemensamma frikyrkliga pastorsdagar på Torppa

tor_kur_300Varje frikyrkosamfund har årligen sina egna ledar & nätverksdagar. Med några års mellanrum ordnas gemensamma pastorsdagar som för samman pastorer och ledare från pingst-, baptist-, missions- och metodistkyrkan. Senast träffades man år 2013. Nu är det dags igen.

Pastorerna (om möjligt med maka/make) kommer att samlas på Torppa kursgård i Tammerfors 22-25 november 2016. Inbjudna gäster som ska  introducera dagarnas tema och leda samtalet är Håkan och Gunilla Gniste. 

Tanken är att mötas och dela livs- och kallelse-erfarenheter med varandra. Mycket av utmaningar och utvecklingsbehov för ledarna i frikyrkorna är likartade och därför finns det mycket att känna igen i varandra. Tanken är också att erbjuda en gemenskap där man får växa tillsammans med kolleger, där isolering och ensamhet i tjänsten kan brytas.

Arbetsgruppen som planerat dagarna uttrycker också visionen om att framöver kunna ordna regionala ledarträffar mer regelbundet efter den här nationella träffen.

Det här med gemensamma pastorsdagar är ett uttryck för en önskan att komma samman och bli lite fler. De flesta församlingarna i nätverket är små, med mycket begränsade personalresurser, så det är uppmuntrande att träffa lite fler kolleger. Liknande behov och utmaningar möter pastorerna oberoende samfund så det är logiskt att träffas och dryfta sådant tillsammans. Eftersom frikyrkopastorerna både relationellt och kulturellt är nära varandra är det ganska informellt och avslappnat. Det finns säkert också en ekumenisk tanke – att det är bra att lära känna sina syskon i andra samfund och lära av varandra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: