Flyktingworkshop i Fila Hfors och Sion Vasa

jannelogobildI Finland har samhället, kyrkorna och alla medborgare idag nya utmaningar då vi möts av flyktingar med huvudsakligen muslimsk bakgrund. I många församlingar har vi också fått möta flyktingar och invandrare i allt större antal. Det blir många språk- och kulturbarriärer som ska överbryggas.  Vår okunnighet om dem möter deras okunnighet om oss…

Samtidigt är det en stor möjlighet att presentera den kristna tron för människor som i sitt eget hemland sällan haft möjlighet att bekanta sig med evangeliet. De har lika mycket rätt som någon annan att få höra om den Gud som älskar dem. Här i Finland har de nu en bättre möjlighet till det – om församlingarna tar vara på tillfället.

Erfarenhet från östafrika blir till nytta i svenskfinland

Jan-Erik Nyman har under tiotals år i Tanzania levt med uppdraget att presentera evangeliet för människor med muslimsk bakgrund. Jan-Erik kommer, under två veckor i februari, att finnas till församlingarnas förfogande för att hjälpa ledare och intresserade att förstå utmaningarna lite bättre och träna särskilt församlingsarbetare som just nu arbetar med flyktingar på olika sätt.

I södra Finland ordnas en workshop över två kvällar på temat: När Missionen flyttar hem. Plats: Filadelfiakyrkan, Albertsgatan 31, Helsingfors Tidpunkt: 17 & 18.2.2016 kl.18-21 

Pris för workshopen: 20€. Du kan anmäla dig via http://www.tilaisuudet.info/sv/tilaisuus/lahetyskentta-kotikadulla/

Såhär presenteras innehållet: Hur kan vi i församlingarna ta oss an de nya människor som flyr från andra länder? Hur förhåller vi oss till andra kulturer och religioner? Vad kan den kristna kyrkan göra för flyktingar och vad bör vi tänka på? Hur presenterar vi den kristna tron för en muslim som är intresserad? Frågorna och utmaningarna är många. Som församlingar har vi bedrivit mission i hundra år på våra missionsfält, vad bör vi tänka på just nu när missionsfältet flyttar hem till våra breddgrader? Vi vill inbjuda Dig till en workshop där vi får lyssna till vår erfarna missionär och samtala om våra nya utmaningar att hjälpa människor från olika folkgrupper. Workshopen i Fila går huvudsakligen på engelska (eftersom en del av deltagarna är finskspråkiga…), men du kan bra ställa frågor på svenska…

Flyktingseminarium för församlingsaktiva i Sion, Vasa

Ett motsvarande tillfälle ordnas i Vasa på lördag 13 februari kl. 10-15 i Sion, Skeppsgatan 11, Vasa. Förutom att Jan-Erik Nyman talar utifrån sin mångåriga erfarenhet får deltagarna också lyssna till Merzek Botros, som är pastor för arabisktalande i Stockholm.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: