FSP Sommarkonferens på Åland – med MKF

somkonf15_jbst_600Sommarkonferensen som finlandssvenska pingst (FSP) ordnar varje år har i år tre speciella kännetecken: 1. Konferensen ordnas på Åland (vilket inte sker ofta), 2. Konferensen är ett samarrangemang med missionskyrkan i Finland (MKF) och 3. Konferensen hålls tidigare än vanligt, dvs. 9-12 juni 2016.

Det är något att se fram emot, något att boka in i kalendern redan nu och något att börja planera rent praktiskt. När konferensens arrangeras i någon region på ”fastlandet” kan de som bor där lämna avgörandet om och när man ska vara med till sista minuten, men för en resa till Åland krävs lite mer framförhållning. Framför allt för boendets skull. Så boka hotellrum!

Stefan Sigfrids, nationell ledare för FSP, och Håkan Björklund, samfundsledare för MKF, uttrycker i ett gemensamt uttalande att det kommer att bli en konferens för alla generationer och att det kommer att bli en speciell glädje att få mötas från två separata, men ändå ganska lika kyrkor.Konferensen börjar på torsdag 9 juni. Närmare info om detaljerna kommer rimligtvis ganska snart.

Bor du i södra Finland kommer du att ha möjlighet att hoppa på en gemensam buss som åker tidigt på fredag morgon från Borgå, via Sibbo, Hfors, västra Nyland (om det finns påstigare) till Åbo, sedan dagsbåten till Åland och full fart i konferensen från fredag eftermiddag till söndag eftermiddag. Hemma igen på söndag kväll. Mer info om det här kommer inom mars månad.

Bilden är från FSP Sommarkonferens 2015 i Jakobstad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.